Predstavio se nositelj liste "Uspješne Hrvatske" u 8. jedinici

Linić u Rijeci: Nema osvete, Hrvatskoj treba povratak u bolju budućnost

Tihana Tomičić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Nemamo vremepolov da ispravljamo greške iz prošlosti, ali imamo izbore da ih spriječimo u budućnosti, rekao je Linić, koji je spomenuo svoje rezultate – od obrane Rijeke 1991. godine, razvoja Grada Rijeke, preko rada u Račanoj vladi kada je gospodarski rast iznosio preko 6 posto, do aktualne vlade u kojoj je provedena fiskalizacija i uveden red, te zajedno s Radimirom Čačićem spašena brodogradnja



RIJEKA Nezavisni kandidat u 8. izbornoj jedinici Slavko Linić predstavio se danas riječkoj javnosti prvi puta sa svojim suradnicima, te predsjednikom stranke Naprijed Hrvatska Ivom Josipovićem. Linićeva je poruka da nema vremena za svađe, podjele i osvetu, već pokretanje Hrvatske naprijed, kako glasi i naziv koalicije.


Linić nije spominjao svoju bivšu stranku, SDP, niti je procjenjivao kako će na izborima u 8. jedinici proći, već je rekao da mu je cilj – povratak u bolju budućnost.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Na listi u 8. jedinici su: na 14. mjestu Marina Tomečak, umirovljenica iz Rijeke, 13. je Denis Martinčić, bivši SDP-ovac iz Pule, potom 12. studentica iz Rijeke Petra Peloza, zatim znanstvenik iz Pule Ticijan Peruško, pa poduzetnica iz Poreča Snježana Herak, potom također bivša SDP-ovka iz Rijeke Ana Vičević Gračanin, zatim ekonomist iz Opatije Dražen Mitrović, potom također bivša SDP-ovka iz Buja Sanja Beba Bosnić, pa znanstvenica iz Opatije Andreja Rudančić Lugarić, zatim na 5. mjestu umirovljeni ratni vojni invalid, bivši SDP-ovac Damir Car, potom direktor u Adria oilu Dragan Miljenović, treći na listi je Luka Denona, potom bivši čelnik SDP-a Istre Dino Kozlevac na drugom mjestu, te Slavko Linić prvi na listi.



– Kao da nije slučajno da smo baš danas ovdje, naime baš dan 21. listopada 2015. godine bio je onaj dan iz filma »Povratak u budućnost« kad je glavni lik došao u budućnost. No, ni on, baš kao ni ja, nije bio zadovoljan onim što je vidio. Vjerovali smo da ćemo živjeti lakše, sigurnije i s većom nadom u bolje sutra. Ali zato mi na listi imamo ljude koji Hrvatsku žele vratiti u budućnost. Nemamo vremepolov da ispravljamo greške iz prošlosti, ali imamo izbore da ih spriječimo u budućnosti, rekao je Linić, koji je spomenuo svoje rezultate – od obrane Rijeke 1991. godine, razvoja Grada Rijeke, preko rada u Račanoj vladi kada je gospodarski rast iznosio preko 6 posto, do aktualne vlade u kojoj je provedena fiskalizacija i uveden red, te zajedno s Radimirom Čačićem spašena brodogradnja. »Sad pred vama, kao čovjek koji je čitav život posvetio javnom radu, tražim povjerenje i podršku«, rekao je Linić.


U programu je naveo modernizaciju rafinerije Rijeka, LNG terminal, Istarski ipsilon i cestu kroz Liku, gradnju bolnica u Puli i Rijeci itd.


Njegov kolega s liste, Luka Denona, koji je nakon skoro deset godina rada u županiji i dva saborska mandata prije nekoliko dana napustio SDP, rekao je da uvijek ostaje na strani lokalne samouprave, a da si za rođendan 8. studenoga, na dan izbora, želi samo uspjeh Slavkove liste.


Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović  područio je da je Linić častan čovjek na čelu časne liste, čiji će uspjeh značiti i uspjeh Hrvatske.


– Gledamo u budućnost i uspjet ćemo, vidjet ćete, rekao je Josipović. Njegova je poruka da koalicija Uspješna Hrvatska sigurno nakon izbora neće surađivati s HDZ-om, ali pogotovo ne s HDSSB-om i Glavaševim crnokušuljašima, čime je otvoreno aludirao na napise o tome da je SDP nakon izbora spreman koalirati s HDSSB-om.



Na skupu u atriju HKD-a bili su među ostalima i Juro Bajić, Darko Peričić, Miomir Zelić, Ivo Afrić, ali i nekadašnji predsjednik SDP-a Rijeke Vladimir Šepčić koji je uoči početka skupa pozdravio Linića, Denonu i Josipovića i odmah otišao na sastanak u svoj SDP kojega, kako kaže, neplanira napuštati.



– Na izborima prije nekoliko godina ovdje u Rijeci sam kao kandidat SDP-a rekao: zacrvenimo Hrvatsku, i uspjeli smo tada. Ali sada poručujem: nemojmo dozvoliti da se Hrvatska zacrni – rekao je Josipović.


Mnogi nam govore da nemamo izgleda, da smo mali i novi – jesmo, ali smo i ambiciozni, pogotovo ovdje u 8. jedinici gdje imamo velike ambicije sa Slavkom Linićem, zaključio je Josipović.


Najsrčaniji je bio nositelj liste u 7. jedinici Josip Kregar, koji je Riječane pozvao da Liniću sada na izborima vrate za sve što je za njih učinio početkom 90-ih godina. »Slavko je Riječanima dobro poznat, iznikao je odavde, dobro ga poznaju kao čovjeka za teške zadatke i ne mogu odoljeti da ne kažem – sada je vrijeme da mu Riječani vrate sve što je za njih učinio«, rekao je Kregar.


 Po njemu, neprijatelji Hrvatske danas su zaostalost i primitivam, a na ovim izborima glasa se između mutavih i bahatih, no poanta je da se ide ravno – naprijed, rekao je Kregar.