Novogodišnja sreća

Leana Šikić prva riječka beba u 2016.

Biljana Savić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA - Samo 10 sekundi iza ponoći rodila se Leana Šikić,  najveća novogodišnja  sreća Evelyn i Saše iz Rukavca. Leana je teška 3.900 grama i duga 52 centimetra, i drugo je dijete ove sretne obitelji, jer kod kuće ima starijeg brata. Čast da porodi Evelyn koja je rodila prvo dijete ove godine u Hrvatskoj pripalo je dr. Alexu Finderleu. Trudovi su kod Evelyn počeli u 21:30, što znači da je sve brzo prošlo, a primalje su u trenutku završnog dijela poroda odbrojavale.


 – Svake godine idem u rodilište i nikad nisam zatekao ovoliko sreće i ovako veselu atmosferu, kazao je riječki gradonačelnik koji je tradicionalno posjetio prvo riječko novorođenče i majku, prošle noći nešto iza 1 sat te malenoj Leani poklonio srebrnjak Sv. Vida.  


Slavlju sretnih roditelja pridružilo se osoblje Odjela ginekologije i porodništva KBC Rijeka, a prvu je riječku prinovu u Novoj godini tradicionalno posjetio i gradonačelnik Vojko Obersnel i darivao je srebrnjakom Sv. Vida.




Prvog dječaka Rijeka je dobila jučer u 9 sati, a  u 6 sati i 5 minuta rođena je još jedna djevojčica, čija je majka izvanrednim prijevozom stigla s Cresa.