Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Zanimljiv projekt

LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA Učenici OŠ Dolac i Centar u županiji

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 19:37 2018-12-06T19:37:00+01:00

RIJEKA Sudionike projekta »Ljubav djeci prije svega«, učenike osnovnih škola Dolac i Centar te njihove mentore  danas su primili zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik Ureda županije Goran Petrc. Riječ je o projektu koji je tijekom Dječjeg tjedna organiziralo Društvo Naša djeca s ciljem skretanja pažnje odraslih na prava i potrebe djece u skladu s Konvencijom UN-a o dječjim pravima. Učenica OŠ Dolac Anika Juriša pojasnila je da su učenici kroz likovne i literarne radove pisali poruke odraslima na temu »Ljubav djeci prije svega«, a knjigu poruka su uručili i zamjeniku župana.

– Uradci su skupljeni u dvije knjigoteke od kojih smo jednu već uručili riječkom gradonačelniku, a drugu smo donijeli u Županiju, kazala je Anika.
U projektu je sudjelovalo šezdesetak učenika, a dodajući kako je Društvo Naša djeca neprofitna udruga tajnica Društva, Svjetlana Mazaroli-Jurišić, kazala je da Društvo kao prijatelj djece provodi niz besplatnih aktivnosti i projekata za djecu koji zadiru u različita područja, od ekologije, socijalne djelatnosti i ljudskih prava pa do kulture, umjetnosti, obrazovanja i zaštite zdravlja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.