Prvi put u Rijeci

Kruzer “Braemar” na Molo Longu, Rijeka definitivno nova destinacija na kružnom putovanju Mediteranom

Darko Pajić

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Kruzer »Braemar«, dužine 196 metara i kapaciteta 929 putnika boravio je jučer u riječkoj luci te u poslijepodnevnim satima nastavio putovanje prema Splitu. Riječ je o brodu kompanije Fred. Olsen Cruise Lines Ltd čije je sjedište u Ipswichu u Velikoj Britaniji i jedan je od ukupno četiri broda u floti za luksuzna kružna putovanja. »Braemar« ima 380 članova posade, izgrađen je 1993. godine, a u floti ovog brodara plovi od 2001. godine.


Brod se nalazi u programu dužeg kružnog putovanja Mediteranom u trajanju od 29 dana pod nazivom »The Croatian & Italian Coast with Venice«, a Rijeka je prvi put uključena kao jedna od destinacija koju putnici mogu posjetiti. Na brodu se između ostalog nalaze vrhunski restorani, barovi i saloni, bazen, niz sportskih sadržaja te su organizirani raznovrsni animacijski programi u kojima mogu uživati putnici na krstarenju.


 »Braemar« je 1. rujna isplovio iz luke Southampton u koju se vraća 8. listopada te je predviđeno ticanje ukupno 14 luka u 6 država na ovom putovanju. Osim obilaska Rijeke za putnike »Braemara« organizirani su i jednodnevni izleti u Opatiju, Mošćenice, na otok Krk te još nekoliko destinacija u Primorsko-goranskoj županiji, a više od 40 posto putnika iskoristilo je opciju ponuđenih izleta.




Kako je »Braemar« prvi put bio  u Rijeci,  jučer je organiziran i svečani doček broda te su predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke i Turističke zajednice posjetili brod i poželjeli dobrodošlicu zapovjedniku. Tijekom listopada, studenoga i prosinca u riječku luku stići će još 5 kruzera, od kojih tri broda dolaze prvi put u najveću hrvatsku luku.