Riječki odbojkaši po drugi put pobijedili Opatiju

Krmpotić: možemo i bolje od šestog mjesta

Marko Babić



RIJEKA  Odbojkaši »Rijeke« pobjedom u lokalnom derbiju nad  »Opatijom«, četvrtim slavljem ove sezone, zakoračili su u drugi dio prvenstva. Izabranici Velimira Liverića Opatijcima su ponudili jedan set i  tako potvrdili da su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa čije su ambicije  ipak nešto više od onih opatijskih, iako će i riječke aspiracije, s obzirom  na igrački sastav, zadovoljiti plasman u doigravanje, odnosno plasman  među šest najboljih ekipa u prvom dijelu sezone. 


– Ma sve je bilo OK, izgubili smo jedan set, malo smo se opustili i bez  veze izgubili taj četvrti set. Ostatak utakmice smo sve držali pod kontrolom. Ako isključimo taj četvrti set, nije bilo nekih velikih padova.  Imali smo dobar prijem, blok i napad – ustvrdio je srednjak Mario Krmpotić, koji je uz standardno najboljeg Dženana Pečenkovića koji odskače kvalitetom, igrao zapaženu ulogu, posebice  u bloku.


– Moja dobra igra? Potrefilo se tih nekoliko blokova, moje je da  skačem u blok te pucam u napadu, neka drugi komentiraju moju igru   –  dodao je kroz smijeh Mario koji je već igrao Prvu ligu u dresu »Gornje  Vežice« koja je lani igrala u najvišem rangu.


– Pa o nekim konačnim ciljevima nitko u klubu previše ne priča, ali  cilj  je ustvari osigurati što bolju poziciju u doigravanju. Objektivno je  ekipa slabija u odnosu na prošle sezone, ali vidjet ćemo, mislim da  možemo dohvatiti i više od te šeste pozicije koja vodi u doigravanje.


 Idemo dati svoj maksimum iz utakmice u utakmicu  i vidjeti što se  može napraviti – zaključio je Mario Krmpotić.  Opatijcima optimizam nudi podatak da su gostima uspjeli otkinuti  jedan set, no sve je to mala utjeha budući da izabranicima Vladimira  Brnečića nasušno trebaju bodovi. 


– Činjenica je da se ništa nije promijenilo kod nas u odnosu na prvo  dio sezone. Ušli smo u grču, nismo dobro igrali, a uz sve to u petak navečer Bojan Brnečić je dobio temperaturu i nije mogao igrati. Riječani  su dobro krenuli, odlično otvorili susret, a mi se nismo snašli. Nakon  što smo ih razbili u trećem setu vodili smo u četvrtom 16:15 i tražio  sam da igramo poen za poen, no sve je krenulo nizbrdo – istaknuo je  Vladimir Brnečić, trener »Opatije«.


Da stvar bude gora, »Zagreb«, inače pretposljednja ekipa na ljestvici,  pobijedio je »Karlovac« i tako došao na šest bodova prednosti ispred  »Opatije« uz još osam utakmica uoči doigravanja. U sljedećem kolu  čeka ih gostovanje kod »Centrometala« koji trenutno drži četvrto mjesto.– Ne odustajemo od pokušaja da ostanemo u najvišem rangu.


 Mislim  da i kod »Centrometala« možemo tražiti bodove, moramo se trgnuti u  glavama – zaključio je Vladimir Brnečić.