Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Jednoglasno

Kraljevički vijećnici odlučili da neće povećavati paušal

Snimio:Silvano Ježina
Snimio:Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 1. veljača 2019. u 11:23 2019-02-01T11:23:41+01:00

KRALJEVICA Visina paušalnog poreza po krevetu utvrđuje se ovisno o naselju gdje se nalazi soba, apartman i kuća za odmor te iznosi 300 kuna za naselje Kraljevica, 255 kuna za Bakarac i 150 kuna za Šmriku i Križišće. Tako je bilo i do sada i kraljevički vijećnici jednoglasno su odlučili da se, unatoč novim mogućnostima koje nudi Zakon o porezu na dohodak, paušalni porez po krevetu na području grada Kraljevice neće mijenjati.

Prijedlog ove odluke izrađen je nakon provedenih konzultacija na Turističkom vijeću Turističke zajednice grada Kraljevice, a donesenu odluku Turističkog vijeća potvrdila je i Skupština Turističke zajednice, pa je usuglašeno da će visina paušalnog poreza po krevetu ostati na istoj razini kao i do sada.

Također, kraljevički su vijećnici jednoglasno odlučili Plesni klub »Dance Queen« iz Kraljevice kandidirati, odnosno predložiti za dodjelu godišnje nagrade Primorsko-goranske županije. Naime, Odbor za izbor, imenovanja, i dodjelu povelja i priznanja PGŽ-a objavio je 10. prosinca 2018. javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada PGŽ-a u 2018. godini, temeljem kojega će biti dodijeljena nagrada za životno djelo i godišnja nagrada. Izuzev brojnih prethodnih nagrada, Plesni klub »Dance Queen« plesnu sezonu završio je natjecanjem na svjetskom festivalu plesa, internacionalnom natjecanju, Europskom prvenstvu u Austriji i Državnom prvenstvu u Splitu.

Na svakom natjecanju slavili su i ponosno dizali hrvatsku zastavu, ali i zastavu Grada Kraljevice. Za »Dance Queen« ovo je najuspješnija sezona ikad, osvojili su 78 zlatnih, 35 srebrnih i 32 brončane medalje, a na lokalnim natjecanjima pripale su im 52 zlatne, 10 srebrnih i 3 brončane nagrade. Na televizijskoj emisiji »Supertalent« osvojili su treće mjesto.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.