Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Usvojen rebalans proračuna

Kraljevički prihodi i rashodi povećani za oko 1,7 milijuna kuna

Vijećnici Grada Kraljevice donijeli odluku o raspoređivanu viška prihoda / Snimio Roni BRMALJ
Vijećnici Grada Kraljevice donijeli odluku o raspoređivanu viška prihoda / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2018. u 19:16 2018-05-31T19:16:00+02:00

Rebalans je rezultat raspoređivanja viška prihoda iz 2017. u iznosu od 408.323 kune te novih odobrenih kapitalnih pomoći i donacija pa sad proračun Kraljevice iznosi 30.316.823 kune

KRALJEVICA  Gradsko vijeće Kraljevice usvojilo je prvi rebalans proračuna, kojim su prihodi i rashodi povećani za oko 1,7 milijuna kuna pa sad gradski budžet za 2018. iznosi 30.316.823 kune.

Rebalans je rezultat raspoređivanja viška prihoda iz 2017. godine u iznosu od 408.323 kune te novoodobrenih kapitalnih pomoći i donacija kojim će se u potpunosti ili djelomično financirati projekti.

Višak prihoda prebačen je u financiranje projektne dokumentacije za projekt »Putovima Frankopana«, plaća gerontodomaćica, te UPU-a Uvala Šrišnjeva, Podbanj i Šmrika.

Popravak mulića

Planirani prihodi od poreza povećani su za 590.000 kuna, od Ministarstva regionalnog razvoja dobiveno je 355.000 kuna za energetsku obnovu osnovne škole, a od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture 150.000 kuna za popravak mulića na Oštrom i sunčališta na Carovu. U Gradu pripremaju dokumentaciju za plažu Oštro, što namjeravaju prijaviti za pomoć Ministarstva turizma.

Ove godine bit će obnovljeno više od tisuću rasvjetnih mjesta na gradskom području, što bi trebalo ostvariti i uštede, jer snaga moderniziranog sustava javne rasvjete bit će manja za više od sedamdeset posto, u povećanje kvalitete rasvijetljenosti.

Gradonačelnik Dalibor Čandrlić izrazio je zadovoljstvo rebalansom i ostvarenim pomoćima.

– Vidite i sami koliko ćemo projekata realizirati, veliki rad i trud stoje iza toga, rekao je gradonačelnik.

HDZ-ov Sanjin Juričić hvalio je gradonačelnika na ostvarenom poslu u ovih godinu dana, pitajući se kako samo uspijeva pronaći sav taj dodatni novac za proračun.

– O Kraljevici se sad priča pozitivno na sve strane, kaže Juričić.

Larisa Juretić iz GLAS-a smatra pak da dio zasluga za ove uspjehe pripada bivšoj gradonačelnici, jer da je priremala projekte i dovela ih pred realizaciju pa se sad »kupi vrhnje«. Gradonačelnik Čandrlić zahvalio se Juričiću na hvalospjevima, ocijenio da Juretić djelomično točno govori, ali i upozorio da projekte treba i dovršiti, jer Kraljevica bilježi brojne projekte koji su pripremani pa od njih na kraju ništa nije bilo.

Tko je zaslužan?

– Sve što je bivša vlast kvalitetno radila poštujem, ali trebalo je dati papučicu gasa. Projekte treba pokrenuti, ali i realizirati, rekao je.

Nakon što je Larisa Juretić rekla da treba zahvaliti bivšoj vlasti, jer da nije osigurala projekt »Putovima Frankopana« danas Kraljevica ne bi imala rekordan proračun, Čandrlić ju je zamolio da prestane manipulirati i ismijavati se s vijećnicima.

– To što govorite je toliki nonsens! Nemojte, prestanite s manipulacijama. Koliki su sve partneri osigurali novce za »Putovima Frankopana«, iza cijelog projekta stoji i država. Glavni županijski operativac za taj projekt ovih dana je smijenjen pa »Putovima Frankopana« normalno idu dalje, kao što bi išli i da ja nisam gradonačelnik. Ne može bivša vlast preuzimati tolike zasluge, rekao je gradonačelnik.

Gradsko vijeće usvojilo je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2017. godinu, prema kojem ukupni prihodi iznose 17.608.525 kuna, što je 85 posto plana, a rashodi 17.474.681, odnosno 76 posto plana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.