Obavijest

Korisnicima socijalnih mjera u Rijeci produljuju se prava, objavljeno i do kad

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Onima kojima prava ističu u ožujku i travnju produljit će se do 31. svibnja, tako da ne trebaju dolaziti na šaltere Grada Rijeke niti slati poštom zahtjeve za ponovnu dodjelu prava, javila je gradska uprava



RIJEKA Grad Rijeka izvijestio je u utorak da se korisnicima gradskih socijalnih mjera kojima prava istječu u ožujku i travnju produljuju te da za to ne trebaju donositi niti dostavljati dokumentaciju.


Građanima koji ostvaraju socijalna prava na temelju odluke o socijalnoj skrbi iznimno se produljuju prava radi sprječavanja širenja koronavirusa. Onima kojima prava ističu u ožujku i travnju produljit će se do 31. svibnja, tako da ne trebaju dolaziti na šaltere Grada Rijeke niti slati poštom zahtjeve za ponovnu dodjelu prava, javila je gradska uprava.


Mogući novi korisnici zahtjeve i potrebnu popratnu dokumentaciju za dodjelu bilo kojeg novog socijalnog prava iz odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke mogu dostaviti elektroničkom poštom na [email protected]. Samo iznimno, u slučaju nemogućnosti korištenja elektroničke pošte, mogući novi korisnici zahtjeve i dokumentaciju mogu dostaviti osobno na šaltere Grada Rijeke tako da poštuju pravila razmaka i da imaju razumijevanja za moguće čekanje.




Također, obavještavaju se korisnici usluga pučke kuhinje da od 26. ožujka do prestanka epidemije koronavirusa ne dolaze po obrok u pučku kuhinju na punkt na kojem su uobičajeno preuzimali obrok jer će im se obroci donositi do mjesta prebivališta ili nužnog smještaja uz dogovor s voditeljicom Nužnog smještaja Grada Rijeke.