Muke stanara u Istarskoj

Konačno mogu obnoviti fasadu: dva mjeseca čekali HT da ukloni viseće kabele

Ljiljana Hlača

Dean Šporčić muku mučio s HT-om / Foto Marko GRACIN

Dean Šporčić muku mučio s HT-om / Foto Marko GRACIN

Tek po upitu Novog lista HT je reagirao te u jednom danu uklonio kabele



RIJEKA – Sanacija zgrade na Kantridi, u Istarskoj ulici na broju 70, puna je dva mjeseca stajala zbog zaostalih kablova Hrvatskog telekoma.


– Kabeli su na sjevernoj strani zgrade i dok se oni ne uklone – fasada čeka. HT smo kontaktirali prvi put prije dva mjeseca, ali ni makac. Oni uopće ne reagiraju ni na moje, ni na mejlove upravitelja. Da su se barem javili, opravdali se da su u gužvi, ili slično. Ali ništa. Više ne znam kome da se obratim. Jedino što mi preostaje jest da ih stavim u novine, ukazao je na problem ovlaštena osoba ovog objekta Dean Šporčić.


– Počeli smo sređivati zgradu nakon što smo povećali pričuvu na 6,50 kuna po četvornom metru, dignuli smo jedan kredit za jednu stranu krova i to otplatili. Zatim smo uzeli drugi kredit za drugi dio krova i fasadu i tako malo pomalo uspjeli od zapuštene zgrade napraviti dobru nekretninu. No, onda je na red došao HT i njihovi kabeli, veli naš sugovornik.




U mejlovima upućenima HT-u ukazivano je i na mogućnost eventualnih penala zbog kašnjenja u izvođenju radova, no odgovora nije bilo. Špročič također smatra kako je posao uklanjanja kabela u stvari posao od jednog dana. Tako je i bilo, služba Hrvatskog Telekoma po novinarskom upitu odmah je reagirala, izašla je na teren, te odmah po poslanom dopisu uklonila infrastrukturu koja je smetala. Kabeli su skinuti konačno u petak, 29. lipnja, pa se izvođenje fasaderskih radova može nastaviti.