Ponovo na stolu

Konačno iscurilo vrijeme lovostaja: Srdela i inćun opet u ponudi ribarnice

Slavica Kleva

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Ulov prvog dana je zadovoljavajući, riba je kvalitetna, po brodu je ulov izmedu 3 i 5 tona, kratko nam je kazao Ivo Sinovčić koji dočekuje i distribuira ribu s Ugorovih ribarica



Ne čudi navala na ribarnicu, vrijeme lovostaja na plavu ribu, odnosno zabrane korištenja okružujuće mreže plivarice za sitnu plavu ribu je iscurilo. Jučer na riječkoj ribarnici odlična ponuda najzdravije ribe, srdela i inćuna, za sve one koji nisu gotovo dva mjeseca, od 24. prosinca prošle godine, okusili svježu plavu ribu.


Bilo je prekrasno gledati u noći na ponedjeljak u riječkom akvatoriju mnogobrojne ribarice koje su startale i, kako doznajemo jučer, ulov je zadovoljavajući.


– Naravno da sam zadovoljna, jedva sam čekala doći na ribarnicu po srdelu. Ne samo zato što je relativno jeftin obrok, nego zato što je plava riba najzdravija, kazala nam je umirovljenica Tomislava koju smo na ribarnici zatekli nešto prije podneva. No, nisu samo pohrlili umirovljenici, bilo je to i zaposlenog svijeta koji je također iskoristio vrijeme za pauzu i ciljano došao na ribarnicu po inćun i srdelu.




– Moja obitelj jako voli inćune, veselimo se današnjem ručku, nema veze što će se u kući malo osjetiti miris frigane ribe, ali i to je užitak. Napravit ću malo krumpir-salate s crvenim radićem, ma gdje ćete bolji obrok, odgovorila nam je zaposlena Grozdana koja će na poslu odložiti ribu u hladnjak do kraja radnog vremena.


– Ulov prvog dana je zadovoljavajući, riba je kvalitetna, po brodu je ulov izmedu 3 i 5 tona, kratko nam je kazao Ivo Sinovčić koji dočekuje i distribuira ribu s Ugorovih ribarica.


– Ma kako ne bih bila zadovoljna, kaže nam pak prodavačica Gordana koja će sad biti češće za bankom prodajući srdelu i inćun. Cijeli dan je navala, jutros se otegao red, željni su ljudi plave ribe. Evo, srdela je po 20 kuna, inćun po 30 kuna, vidi se na ljudima da su zadovoljni što je prošao lovostaj. A vrijeme za prvi izlazak brodova bilo je idealno, kaže nam prodavačica Gordana.


– Sama živim i pola kilograma srdela bit će mi za dva dana. Volim ih pofrigati, ali mi je ovako svježa i kvalitetna odlična i lešo, kazala nam je umirovljenica Maja, prezadovoljna što je plava riba opet na stolu.