Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
"Kvartovsko druženje"

Kombinatova "Fina akcija" na Eko Cvetku na Drenovi uz radionice

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2015. u 12:42 2015-10-09T12:42:00+02:00

Kombinat poziva volontere da se još uvijek mogu do ponedjeljka prijaviti za volontiranje na Finoj akciji putem e-mail adrese kombinat@kombinat.com.hr

Kreativni kolektiv Kombinat predstavlja Finu akciju koja će se održati u ponedjeljak 12. listopada od 16 do 20 sati,  u sklopu listopadskog izdanja sajma Eko Cvetko na Drenovi. Akcija se ukratko može opisati kao “kvartovsko“ druženje i osvještavanje zajednice o važnosti uzgoja i konzumacije lokalno uzgojenih namirnica kroz radionice kreativnog kuhanja i vrtlarstva. Radionice će voditi Dora Tkalec iz drenovskog ogranka Grupe solidarne razmjene (GSR), a očekuje nas izrada “seed bombs“, praktični savjeti urbanog vrtlarenja, priprema sezonskih salata i netipičnog gulaša.

Fina akcija se nadovezuje na Kombinatov projekt Recept: Aktiviraj se! koji je na proljeće održan kroz dva kulinarska druženja u centru Rijeke. Kuhanjem namirnica lokalnih OPG-ova okupilo se volontere i udruge mladih radi ostvarivanja bolje međusobne komunikacije, poticanja suradnje te razmjene znanja i vještina. Kroz Finu akciju nastoji se ovakve društveno-angažirane sadržaje izmjestiti van samog gradskog centra te potaknuti zajednicu na slične aktivnosti.

Kombinat poziva volontere da se još uvijek mogu do ponedjeljka prijaviti za volontiranje na Finoj akciji putem e-mail adrese kombinat@kombinat.com.hr.

Na kraju, spomenimo i to da se ova građanska akcija provodi zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Udruga Kombinat okuplja mlade nezavisne profesionalce (kolege, suradnike i prijatelje) s područja kreativnih industrija radi osmišljavanja i provođenja kulturno-umjetničkih, društveno inovativnih i angažiranih projekata.

Inzistiranjem na vidljivosti i razumljivosti projekata utječemo na poboljšanje komunikacije između različitih društvenih aktera što rezultira razvojem povjerenja, umrežavanjem i suradnjom među istima.

U dvije godine postojanja, Udruga je realizirala 26 projekata, među kojima se posebni ističe EU projekt Čujemo s(v)e vidimo, kojim Kombinat u suradnji s Udrugom Ri Rock želi razviti kapacitete za dobro upravljanje i održivi razvoj udruga mladih i za mlade te kvalitetnije zadovoljiti potrebe mladih socijalno isključenih nezaposlenih osoba.

Više o Kombinatu na: www.kombinat.com.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze