Loš dan za župana

Komadini pao proračun, jer je gradonačelnik Delnica otišao kući: “Punica mi je bolesna”

Tihana Tomičić

Foto Roni Brmalj/Marinko Krmpotić

Foto Roni Brmalj/Marinko Krmpotić

U SDP-ovom savezu ovog puta su računali na njegov glas za proračun, s obzirom na to da su prihvatili njegov amandman o sredstvima za delničku školu i dvoranu



RIJEKA Loš dan za župana Zlatka Komadinu: na glasanju o proračunu za 2019. godinu na sjednici Županijske skupštine nije dobio dovoljan broj ruku i bit će prisiljen do kraja godine predložiti novi prijedlog proračuna. Za proračun su glasala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, 19 je bilo protiv, uključujući i Hrvoja Burića, a jedan vijećnik je bio suzdržan. Za prolaz proračuna bila su potrebna 24 glasa za.


Sve se zakompliciralo u trenutku kad je delnički gradonačelnik, nezavisni Ivica Knežević, napustio vijećnicu s obrazloženjem da mu je punica bolesna. U SDP-ovom savezu ovog puta su računali na njegov glas za proračun, s obzirom na to da su prihvatili njegov amandman o sredstvima za delničku školu i dvoranu. Unatoč dogovoru, Knežević je otišao i proračun je pao. Ovog puta protiv je bio i Burić koji je prošle godine podržao proračun.


Zakon dopušta da župan do 31. prosinca izađe s još jednim prijedlogom proračuna, što će on i učiniti, kako nam je rekao.




– U situaciji kad u Skupštini nema dovoljne većine za donošenje odluka, odgovornost oporbe je gotovo jednaka našoj odgovornosti, komentirao je župan Komadina nakon glasanja.