Županijska skupština

Komadina povukao natječaj za radove na Platku, ide novi natječaj

Tihana Tomičić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Radi se o tome da je, u odnosu na predloženi projekt, cijena građevinskih radova trebala biti skoro 7 milijuna kuna veća od planirane, a nakon što su i Akcija mladih, i HDZ, i Živi zid i gotovo svi redom iz opozicije ocijenili da objašnjenje županijskih službi nije dovoljno jasno, župan Komadina je sasjekao raspravu i predložio poništenje natječaja, te raspis novoga



RIJEKA Odluka kojom se trebala izmijeniti, i za skoro 7 milijuna kuna povećati stavka za financiranje gradnje sustava za zasnježenje na Platku u sklopu projekta uređenja te rekreacijske zone, danas je na sjednici Županijske skupštine skinuta s dnevnog reda, odnosno povučena, i to na prijedlog samog župana Zlatka Komadine.


Učinjeno je to nakon cijelog niza primjedbi iz redova oporbe, a kako se zbog toga »uvukao crv sumnje« u financiranje nove faze razvoja Platka, odluka o raspisivanju javnog natječaja za izvođenje radova je povučena i bit će raspisan novi javni natječaj.


Radi se o tome da je, u odnosu na predloženi projekt, cijena građevinskih radova trebala biti skoro 7 milijuna kuna veća od planirane, a nakon što su i Akcija mladih, i HDZ, i Živi zid i gotovo svi redom iz opozicije ocijenili da objašnjenje županijskih službi nije dovoljno jasno, župan Komadina je sasjekao raspravu i predložio poništenje natječaja, te raspis novoga.




– Iako ste svi deklarativno za razvoj Platka, ako postoji crv sumnje da će radovi biti preskupi, onda raspišimo novi natječaj pa vidimo kakve ćemo nove cijene tada dobiti. Neće Platak nikuda pobjeći radi par mjeseci nove procedure, rekao je Komadina.


Prije toga, pročelnik za razvoj Ljudevit Krpan koji vodi taj projekt objasnio je da su cijene građevinskih radova u posljednjih godinu dana općenito jako porasle, ali su mu iz oporbe rekli da se projektant ne može zabuniti za čak 20 posto cijene, te su poručili: »Dokažite nam da li radite transparentno ili ne«, kako su kazali Lovorko Gržac i Dinko Beaković iz HDZ-a.


Iz županijskih službi najavili su i kako će se provesti e-savjetovanje s građanima oko razvoja Platka:


– Naš je dojam da građani žele razvoj Platka, ali ako se pokaže da ne, tada će novci otići u školstvo ili zdravstvo, rekao je na kraju Komadina.


S druge strane, povećanje budžeta Županijske uprave za ceste je jednoglasno podržano, kao i početak velikog zahvata gradnje škole Jelenje-Dražice.