Protiv sindikata u SDP-u

Komadina očitao bukvicu kolegama u stranci: ‘Ako imate tri M, odite na lokalne izbore’

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Po meni, svatko tko se bavi javnim poslom treba imati 3 M - mozak, moral i muda, rekao je Komadina. Na pitanje bi li predsjednik stranke Davor Bernardić trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, ponovio je svoj stari stav - ne



Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je danas osnivanje sindikata u SDP-u, rekavši da je politička stranka specifična organizacija te da nema potreba za tako nečim.


– Politička stranka je speficičan pravni subjekt, pogotovo ako je to socijaldemokratska stranka. Ne vidim potrebu za pokretanjem sindikata, jer niz je mjesta u stranci dužnosničkih, pa se postavlja pitanje što kad završi mandat?! Na primjer, bi li i predsjednik stranke ili glavni tajnik trebao biti zaposlenik na plaći? A što kad mandat prestane, kao u slučaju međunarodne tajnice koja je sad razrješena. Po meni, svatko tko se bavi javnim poslom treba imati 3 M – mozak, moral i muda, rekao je Komadina. Na pitanje bi li predsjednik stranke Davor Bernardić trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, ponovio je svoj stari stav – ne.


– Bernardić je izložen nagovaranju kolega u zagrebačkom SDP-u, ali po meni predsjednik stranke ne treba biti kandidat za Zagreb. Puno je posla u stranci, previše.




Uostalom, imamo mi dovoljno kandidata za sve funkcije – pola zastupnika u Saboru i Predsjedništva je iz Zagreba, pa neka se izvole dokazivati, i u Zagrebu, Puli itd, rekao je Komadina. Ima puno ljudi kojima je stranka puno dala, pa neka sad oni malo daju njoj, zaključio je, jer “inače bi moglo ispasti da i nisu u kategoriji 3M”.