Humanitarni plivački maraton

“Kogabrigaši” opet plivaju od Prasca do Prasca

Edi Prodan



Vrijedna ekipa iz humanitarne udruge »Koga briga..«, baš kako je i najavljivala, za danas priprema veliki finale svojih dosadašnjih kolovoških aktivnosti – peto izdanje humanitarnog plivačkog maratona »Koga briga..« ili, kako ga od milja nazivaju, »Od Prasca do Prasca«. I to nimalo slučajno, jer se plivačka trasa proteže od »Empeduje« (»Morski prasac 2«) na Biviju do »Morskog prasca«, odnosno plaže pored nogometnog stradiona na Kantridi.


Onima koji su prijašnjih godina bili dio akcije sve je poznato, a onima koji će doći prvi put »kogabrigaši« poručuju da se prijave za plivanje primaju od 14 do 16.30 sati na štandu udruge pored »Morskog prasca« te da će svi prijavljeni oko 16.40 organizirano autobusom krenuti na startnu poziciju na Biviju. Početak maratona zakazan je za 17 sati, dok bi prvi plivači trebali stići na plažu ispred Morskog prasca oko 18 sati.


Udruga »Koga briga..« je nakon nekolko godina rada stekla i velik nacionalni i međunarodni ugled, tako da s ponosom ističu kako će im se i ove godine pridružiti prijatelji iz beogradske humanitarne Fondacije »Podrži život« kao i hrvatske Zaklade »Nora Šitum« te odnedavni član i ambasador »Koga briga..«, proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa.