Bespovratna sredstva Ministarstva turizma

Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera 150 tisuća kuna

Alenka Juričić Bukarica

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



RIJEKA Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Klaster Lika Destination našli su se među 16 strukovnih udruga u turizmu kojima je Ministarstvo turizma dodijelilo bespovratna sredstva na Javnom natječaju za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u 2019. godini.


Kvarnerskom Klasteru zdravstvenog turizma dodijeljeno je 150 tisuća kuna, odnosno 53 posto sredstava, za organizaciju Crikvenica International Health Tourism Conference, dok je Klaster Lika Destination od Ministarstva dobio 70 tisuća kuna ili 37 posto sredstava za projekt koji podrazumijeva jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala ličkog turizma.


Temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstvo je strukovnim udrugama i njihovim partnerima dodijelilo ukupno 1,7 milijuna kuna za šesnaest odabranih projekata.




Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.