Noć kraljic u Matuljima

Ki je bil muški, a ki ženska – pitanje je sad!

Davor Žic



MATULJI  Cic, guzic, pumpic i sega nečesa bilo je na novoj matuljskoj manifestaciji »Noć kraljic«, kako je i obećano u njenoj najavi. Caffe bar Žejanka pucao je po šavovima zbog brojnih sudionika koji su odlučili pokazati svoje umijeće maskiranja, no uz jednu »kvaku« – muškarci su se morali maskirati u žene, a čini se da su to odradili uz puno žara i truda, jer se mogao čuti komentar da imaju i »boje nogi i boje guzice nego ženske«.


   – Zaključak je doista da se muškarci vole maskirati u žene, i da su u tome vrlo uspješni. Nije bilo niti jedne neuspjele maske, svi su si dali puno truda – svi su bili uredno obrijani i našminkani, neki su se depilirali i stavili umjetne nokte, drugi su smislili doista fantastične i lijepe kostime, kazala je direktorica Turističke zajednice Matulja Marijana Kalčić Grlaš, na čiju je inicijativu i organizirana »Noć kraljic«.

   U fešti koja je potrajala do ranih jutarnjih sati, sve je zabavljao Pumpa bend, a nakon zabavnih igara i prezentacije maski, izabrane su i najljepše »kraljice«. Prvu nagradu odnio je Dado Bezjak zahvaljujući svojem kostimu seksi policajke, a kao prva i druga »pratilja« plasirali su se Robert Zdrinšćak i Alen Babić.