Praznik rada

Kastavce za Prvi maj čeka gurmanski grah i besplatno pivo

P. N.

Trg Belveder oživjet ćemo prvomajskim događanjem i tako pokazati da naš grad ima puno mjesta idealnih za druženja građana, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac



KASTAV – Prvi maj od ove godine organizirano će se obilježavati u Kastvu, zahvaljujući suradnji Grada i Pizzerije Rustica. Cjelodnevni program odvijat će se na trgu Belveder, uz besplatno pivo i tisuću porcija gurmanskog graha te glazbeni program Lucky benda. Prisutne će nastupom počastiti i Glazbeno društvo Spinčići, koje će se Kastavcima pridružiti na Trgu Belveder nakon odsviranih prvomajskih budnica. Mislilo se i na najmlađe, koji će se moći igrati i zabavljati u dva, posebno za ovu priliku postavljena, gumena grada.


– Trg Belveder oživjet ćemo prvomajskim događanjem i tako pokazati da naš grad ima puno mjesta idealnih za druženja građana. Kastav ima puno pravo reći da je grad radnika. Ostvarili smo treći najveći porast zaposlenosti među hrvatskim gradovima, a tradicija Prvog maja odavno se štuje u našem gradu. Neće faliti druženja i zabave, bit će to prava prvomajska nagrada za sve radne ljude našeg kraja. Raduje nas što nas čeka i prekrasno vrijeme. Svi koji dođu neće požaliti, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.


David Burburan najavio je da će za Prvi maj u Kastvu biti održan reprezentativan događaj, na kojem će se svi koji dođu moći ugodno osjećati i provesti lijep dan u druženju s obitelji i svojim sugrađanima.




– Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže, rekao je David Burburan.


Vlasnik Pizzerije Rustica Oliver Stojanovski kaže da će se zajedno sa svojim radnicima pobrinuti za dobru zabavu na Prvi maj.


– Animirat ćemo ljude, napraviti vrhunski grah s kobasicama, pancetom i dimljenom vratinom. Bit će dva puna kazana vrhunskog graha i još jedan kazan također sjajnog graha, namijenjenog onima koji vole pojesti ljuto i papreno. Cijelo vrijeme peći će se i roštilj. Garantiramo da dobre zabave, graha i piva neće faliti, rekao je Oliver Stojanovski.


Gradonačelnik Mostarac pojasnio je da Glazbeno društvo Spinčići na Prvi maj sa svojim tradicionalnim programom budnica kreće još u 6 izjutra iz Spinčića, a uz Kastav obilaze i općinu Čavle. Grad Kastav i Općina Čavle zajednički financiraju autobus kojim Spinčićevi muzikanti prolaze kroz ove dvije lokalne samouprave.