Najava Rijeka prometa

Kasno večeras otvara se južni trak Adamićeve! Sanacija bivše pošte trajat će tjednima

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica, a zabranit će se lijevo skretanje iz Rive u Henckeovu



RIJEKA Nakon jutros održanog sastanka vezanog uz organizaciju prometa i sanaciju zgrade bivše pošte u Adamićevoj, a obzirom na mjere sanacije, Rijeka promet-Gradski prometni centar izvješćuje javnost da će se danas u kasnim večernjim satima, odnosno ranojutarnjim satima sutra, za sav promet otvoriti južni trak u Adamićevoj ulici. Otvaranju prethodi postavljanje zaštitnih elemenata kod zgrade ex. pošte te postavljanje elemenata nove prometne regulacije koja će promet Adamićevom usmjeravati u jedan prometni trak.


Također, za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica. Sukladno novoj regulaciji prometa, tj. s obzirom da će u Adamićevoj za promet biti otvoren samo južni trak, radi bolje protočnosti Adamićevom zabranit će se lijevo skretanje iz ulice Riva u Henckeovu ulicu.


Prema informaciji dobivenoj od izvođača radova, radovi na sanaciji oštećenja na zgradi bivše pošte trajat će 3-4 tjedna. Navedena regulacija prometa vrijedit će do tada. No, u Rijeka prometu napominju da će zajedno s prometnom policijom pratiti novo stanje u prometu te će se u slučaju potrebe aktivirati još jedan alternativni plan odvijanja prometa, koji predviđa preregulaciju sjevernog prometnog traka u ulici Riva u suprotan smjer, tj. od istoka prema zapadu.




– Otvaranje južnog traka u Adamićevoj bitno će smanjiti prometne poteškoće koje su obilježile protekla tri dana. No, s obzirom da se zbog otvorenog samo jednog traka u Adamićevoj, ipak očekuju određene prometne gužve na dionici Titov trg-Fiumara-Scarpina- Adamićeva, pozivamo sve sudionike u prometu da za vožnju prema zapadu grada, koliko su u mogućnosti, koriste alternativne prometne pravce – Riječku obilaznicu i Drugi prometni koridor (Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia), navode u Rijeka prometu.


Također se upozoravaju svi sudionici u prometu da povećaju oprez i smanje brzinu u zoni suženja prometa u Adamićevoj ulici te da bezuvjetno poštuju privremenu prometnu signalizaciju. Rijeka Promet poručuje da će redovito obavještavati javnost o svim novostima i mogućim daljnjim izmjenama u regulaciji prometa.