Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Najava Rijeka prometa

Kasno večeras otvara se južni trak Adamićeve! Sanacija bivše pošte trajat će tjednima

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2018. u 14:46 2018-11-26T14:46:03+01:00

Za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica, a zabranit će se lijevo skretanje iz Rive u Henckeovu

RIJEKA Nakon jutros održanog sastanka vezanog uz organizaciju prometa i sanaciju zgrade bivše pošte u Adamićevoj, a obzirom na mjere sanacije, Rijeka promet-Gradski prometni centar izvješćuje javnost da će se danas u kasnim večernjim satima, odnosno ranojutarnjim satima sutra, za sav promet otvoriti južni trak u Adamićevoj ulici. Otvaranju prethodi postavljanje zaštitnih elemenata kod zgrade ex. pošte te postavljanje elemenata nove prometne regulacije koja će promet Adamićevom usmjeravati u jedan prometni trak.

Također, za promet će se istovremeno otvoriti ulice Fiumara, Ribarska, Jelačićev trg, Scarpina i Veslarska ulica. Sukladno novoj regulaciji prometa, tj. s obzirom da će u Adamićevoj za promet biti otvoren samo južni trak, radi bolje protočnosti Adamićevom zabranit će se lijevo skretanje iz ulice Riva u Henckeovu ulicu.

Prema informaciji dobivenoj od izvođača radova, radovi na sanaciji oštećenja na zgradi bivše pošte trajat će 3-4 tjedna. Navedena regulacija prometa vrijedit će do tada. No, u Rijeka prometu napominju da će zajedno s prometnom policijom pratiti novo stanje u prometu te će se u slučaju potrebe aktivirati još jedan alternativni plan odvijanja prometa, koji predviđa preregulaciju sjevernog prometnog traka u ulici Riva u suprotan smjer, tj. od istoka prema zapadu.

- Otvaranje južnog traka u Adamićevoj bitno će smanjiti prometne poteškoće koje su obilježile protekla tri dana. No, s obzirom da se zbog otvorenog samo jednog traka u Adamićevoj, ipak očekuju određene prometne gužve na dionici Titov trg-Fiumara-Scarpina- Adamićeva, pozivamo sve sudionike u prometu da za vožnju prema zapadu grada, koliko su u mogućnosti, koriste alternativne prometne pravce – Riječku obilaznicu i Drugi prometni koridor (Titov trg-Ivana Grohovca-Žrtava fašizma-Pomerio-Fiorello la Guardia), navode u Rijeka prometu.

Također se upozoravaju svi sudionici u prometu da povećaju oprez i smanje brzinu u zoni suženja prometa u Adamićevoj ulici te da bezuvjetno poštuju privremenu prometnu signalizaciju. Rijeka Promet poručuje da će redovito obavještavati javnost o svim novostima i mogućim daljnjim izmjenama u regulaciji prometa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.