Mrtvi kapitali na Korzu

Karolina Riječka privremeno postaje knjižara: 89 “kvadrata” dobrih vibracija

Damir Cupać

Nakladnicima je to već uobičajena praksa da nakon nekoliko neuspješnih natječaja zatraže privremeno korištenje atraktivnih poslovnih prostora na Korzu, a zadnji takav slučaj bio je El Rio



RIJEKA  Karolina Riječka samo je jedan od mrtvih kapitala u vlasništvu Grada Rijeke koji na Korzu zjapi prazan nakon što je neslavno završila tvrtka nekadašnjeg ministra Goranka Fižulića. Da fijasko ne bi bio potpun, u Gradu Rijeci odlučili su se od 16. srpnja 2012. godine do kraja ljeta omogućiti riječkim nakladnicima privremeno korištenje. 


– Dio  poslovnog prostora na adresi Korzo 7, površine 89 kvadrata, dan je na privremeno korištenje trgovačkom društvu Leo commerce d.o.o., Strukovnoj udruzi nakladnika PGŽ, za prigodnu prodaju knjiga, isključivo lokalnih nakladnika za period od 15. srpnja 2012. godine do primopredaje navedenog poslovnog prostora novom zakupniku, uz zakupninu u iznosu od 5,80 eura po kvadratu mjesečno, odnosno 3.870 kuna kuna mjesečno, naveli su u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. 


Nakladnicima je to već uobičajena praksa da nakon nekoliko neuspješnih natječaja zatraže privremeno korištenje atraktivnih poslovnih prostora na Korzu, a zadnji takav slučaj bio je El Rio. Ljudi koji se bave izdavanjem i prodajom knjiga kažu da će nastojati Karolinu Riječku pretvoriti  u prostor dobrih vibracija i odličnih knjiga domaćih i stranih autora, priručnika i enciklopedijskih izdanja po sjajnim cijenama. Zaljubljenici u knjige moći će pohoditi privremenu knjižaru na Korzu 7 od  osam sati do 21 sat, a subotom od devet do 14 sati.