Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 24° 1
25. lipnja 2018.
Dječja maškarana zabava

foto Karnevalsko doba: Nonu, nonića, mamu ili tatu ćapali za ruku i pravac - pusni tanac

Zabava uz razne prigodne igre u Domu na Podvežici / Foto Roni BRMALJ
Zabava uz razne prigodne igre u Domu na Podvežici / Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2017. u 16:26 2017-02-06T16:26:17+01:00

Maškarani virus na Podvežici liječe plesom, igrom i pjesmom

RIJEKA - Grad na Rječini već je fino uronio u karnevalsko doba, a maškaranim ludostima, kao već cijeli niz godina dosad, priključili su se i pusni ljudi Mjesnog odbora Podvežica koji u svojim prostorima nekoliko subota zaredom priređuju dječje maškarane tance.Mjesto je to gdje se odvija peto dječje maškarano doba, u kojem se najmlađi Riječani mogu sakriti iza bilo koje maske i biti baš ono što žele.

G0402BR1

Tradicija dječjih maškaranih druženja na Podvežici zašla je duboko u drugo desetljeće pa već generacije mališana dobro znaju da je nekoliko sati radosti, plesa i igara na Podvežici i više nego zagarantirano. I ove su subote brojne male maškarice za ruku ćapale svoje none, noniće, mame i tate i uputile se prema podvežičkom mjesnom odboru. Uživale su ondje male princeze, vile, vještice i vješci, mace, kocke i lavovi. Spretnim su se pokazali spidermani i nindža kornjače, a u plesnim koracima nisu zaostajale ni Minnie mišice, ali i pojedini vojnici i policajke.

G0402BR3

– Već punih 16 godina organiziramo ovakva lijepa maškarana druženja u našem mjesnom odboru i još nam nije dosta, ni nama, a ni djeci. Potrudimo ih se prigodno počastiti, organizirati im zabavu uz razne prigodne igre, a posebno nam je drago što su se druženjima, uz djecu, sve više počeli priključivati i njihovi roditelji i nonići. Dječje maškarane tance ovdje ćemo organizirati još jednu subotu, a onda će na red doći naši penzići, zahvaljujući suradnji koju njegujemo s našom udrugom umirovljenika, objasnio je predsjednik MO Podvežica Vladimir Predrag.

G0402BR2

Ruku pomoći daju mu animatorice pa se tako prof. Nataša potrudila djecu zabaviti starom igrom sa stolicama, poznatijom kao »ćapaj stolicu«. Bila je to samo jedna u nizu zabavnih aktivnosti ove subote na Podvežici, gdje je, vanjskoj kiši unatoč, stvoren topli maškarani val. Kako će to objasniti glavni i odgovorni u tamošnjem mjesnom odboru, za ovo zatopljenje i podizanje temperature kriv je virus, ali ne neki A, B ili C, već onaj maškarani dječji. A jedini način liječenja tog virusa jest upravo ples, zabava, igre i pjesma, jer kakvo drugačije cjepivo još – ne postoji.

G0402BR5

G0402BR6

G0402BR7

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka