Problem na Škurinjama

Kanalizacija iz zida mjesecima teče po cesti i parkiralištu

Ljiljana Hlača

Probleme počeli rješavati nakon novinarskog upita

Probleme počeli rješavati nakon novinarskog upita

Uzrok procjeđivanja je propuštanje interne kanalizacije zgrada na adresi Škurinjskih žrtava na broju 15



RIJEKA Građani Škurinja ukazali su na vrlo neugodan problem: na parkiralištu iz zida već mjesecima cure fekalije. Kanalizacija se razlijeva i po parkiralištu, a neugodan smrad širi se po cijeloj ulici. Navodno je riječ o problemu koji traje mjesecima i nitko ništa ne poduzima. Nakon što smo se obratili Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija s upitom je li riječ o problemu u sustavu, njihovi djelatnici otišli su na teren.


– Ubacivanje uranin boje u sustav pokazalo se da je uzrok procjeđivanja u zidu propuštanje interne kanalizacije zgrada na adresi Škurinjskih žrtava na brojevima 13 i 15. Te se zgrade nalaze iznad navedenog zida. Znači problem nije u sustavu već u cijevima stambenih zgrada – odgovorili su nam iz KD ViK, dodajući da je održavanje interne kanalizacijske instalacije zgrada, što u ovom konkretnom slučaju podrazumijeva utvrđivanje mjesta kvara i izvođenje sanacijskih radova, dužnost suvlasnika zgrada uz posredovanje upravitelja zgrada. »Upravitelje zgrada, a riječ je o tvrtkama Rumat koji upravlja brojem 15 i Stanovi koji je zadužen za broj 13, obavijestili o utvrđenom i o potrebnim mjerama koje je potrebno poduzeti«, rekli su nam u ViK- u.


Na naš upit, u tvrtki Stanovi tvrde da ovaj problem nije njihova briga jer je zgrada na broju 13 prije tri godine uložila u nove cijevi te da tada zgrada na broju 15 nije htjela sudjelovati u projektu. Iz Rumata, upravitelja zgrade na broju 15, stiglo je priopćenje u kojemu piše da su u suradnji s ovlaštenom osobom u više navrata pokušali locirati kvar kamerom ili posebnim bojama. Uglavnom utvrđivanje točnog mjesta kvara je do sada bilo bezuspješno jer je kanalizacija stalno u funkciji, tvrde. Stoga je za danas najavljeno zatvaranje glavnog ventila zgrade. »Čim se točno locira mjesto propuštanja izvršit će se i potrebni radovi«, kažu u Rumatu.