Izvanškolski sadržaji

Kako provesti slobodno vrijeme: Sutra u Centru Zamet 7. sajam mogućnosti

Sanja Gašpert

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA Sutra, 10. svibnja, od 9 do 12 sati u Centru Zamet bit će održan 7. sajam mogućnosti, manifestacija koja ima za cilj upoznavanje učenika s različitim izvanškolskim sadržajima, kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme, najavila je to pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skbr Grada Rijeke Karla Mušković na konferenciji za novinare.


Mušković je kazala kako je Sajam dio preventivnog programa Zajedno više možemo, za koji Grad Rijeka godišnje izdvaja ukupno 70 tisuća kuna, a namijenjen je učenicima četvrtih razreda riječkih osnovnih škola i njihovim roditeljima.


– Na Sajmu mogućnosti će, uz prigodan zabavni program, 24 različite sportske, kulturno-umjetničke i druge udruge i ustanove predstaviti svoje programe kroz promidžbene materijale i demonstracije svojih aktivnosti. Bit će organizirana i učenička natjecanja, a najuspješniji će biti nagrađeni od strane udruga i klubova koji se predstavljaju na Sajmu, kazala je Mušković.




Novinarima se obratila i Ingrid Mavrić iz Odjela prevencije u Uredu načelnika Policijske uprave Primorsko-goranske, koja je kazala kako je jedan od ciljeva Sajma mogućnosti i približavanje rada policije građanima, pa će tim povodom ispred Centra Zamet biti moguće razgledati policijska vozila i opremu.


Organizatori Sajma mogućnosti su Policijska uprava Primorsko-goranska i Grad Rijeka.