Turistička sezona

KRUZER »SEVEN SEAS VOYAGER« NA BRAJDICI: Sedamsto putnika krenulo u razgledavanje Rijeke

Marinko Glavan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Tijekom lipnja u Rijeku će doploviti kruzeri »Sea Princess« i »Thomson Spirit« koji će do kraja ove turističke sezone u Rijeci pristati još pet puta



Kruzer »Seven Seas Voyager« pristao je ujutro na kontejnerskom terminalu Brajdica, odakle je njegovih oko sedamsto putnika krenulo u razgledavanje Rijeke i okolice.


Brod je u vlasništvu Regent Seven Seas Cruises, dug je 206 metara, širok gotovo 29, a putnici su smješteni u 350 kabina na šest paluba, od kojih svaka ima balkon s pogledom na more. Izgrađen je u Genovi 2003. godine, a prošle godine mu je obnovljen kompletan interijer, u kojemu gostima na raspolaganju, pored restorana i trgovina, stoje bazen, teniski teren, igralište za mini-golf, casino, noćni klubovi i niz drugih sadržaja.


»Seven Seas Voyager« putnicima, među ostalim, nudi i luksuzno putovanje oko svijeta, tijekom kojeg pristaje u trideset različitih zemalja, uz obilaske brojnih turističkih atrakcija. U Rijeci su putnicima ponuđeni izleti u Opatiju i Mošćenice, Hum, Zagreb, Gorski kotar i na otok Krk, no najveći dio ih se, prema podacima Lučke uprave, odlučio za razgledavanje samoga grada, bilo uz pratnju stručnih vodiča ili u vlastitom aranžmanu.




Prilikom uplovljavanja broda u luku, kao i prilikom svakog prvog uplovljavanja nekog kruzera u Rijeku, organizirana je prigodna svečanost, a predstavnici Lučke uprave, Grada Rijeke i Turističke zajednice posjetili su zapovjednika broda, poželjevši mu dobrodošlicu.


Tijekom lipnja u Rijeku će doploviti kruzeri »Sea Princess« i »Thomson Spirit« koji će do kraja ove turističke sezone u Rijeci pristati još pet puta.