Podijeljene diplome

KBC Rijeka održao primanje za volontere: ‘Ponosni smo što smo pokrenuli ovu pozitivnu priču’

Slavica Kleva

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Projekt pod nazivom »ask me« naišao je na plodno tlo. Ovo je svijetli primjer koji nas tjera da u njemu ustrajemo, a nadam se da će volontera biti još i više, da ćemo mrežom volontera uspjeti pokriti sve bolničke lokalitete, istaknuo ravnatelj KBC-a Davor Štimac



RIJEKA – »Triba nam tako malo«, otpjevala je Antonija Frelih, učenica petog razreda Glazbene škole u pratnji profesorice Ivane Marčelja na klavijaturama, izmamivši pljesak svih volontera okupljenih na proslavi u KBC-u, čime su obilježili Međunarodni dan volontera.


Cilj volonterskog programa KBC-a Rijeka je promicanje volontiranja kao aktivnosti od interesa za Republiku Hrvatsku te dobrobit pacijenata KBC-a. Prednosti volontiranja su višestruke, od stjecanja znanja i vještina, novih poznanstava i prijateljstava, ali i sudjelovanje u društveno-korisnim i humanim aktivnostima. Ali ima tu i pozitivnih učinaka na fizičko i mentalno zdravlje.


A KBC može biti i više nego zadovoljan, jer je sredinom ove godine započeo s projektom uključivanja volontera u svoj rad, prvi rezultati su vidljivi, i kako smo čuli od prvog čovjeka KBC-a, ravnatelja prof. dr. Davora Štimca, ponosni su što su pokrenuli jednu pozitivnu priču.




– Stoga, naglasio je ravnatelj Štimac, vi ste nama veoma važni, dobili smo bolju kvalitetu u bolnici, a projekt pod nazivom »volontiraj se«, odnosno »ask, pitaj me«, koji je inače u svijetu odavno zaživio, naišao je na plodno tlo i u nas. Ovo je svijetli primjer koji nas tjera da u njemu ustrajemo, a nadam se da će volontera biti još i više, da ćemo mrežom volontera uspjeti pokriti sve bolničke lokalitete.


Povratne informacije naših pacijenata su vrlo pozitivne, što znači da smo na dobrom putu, zapravo, možda je to najbolja akcija koju smo pokrenuli u 2019. godini. I stoga hvala svim volonterima i njihovim mentorima koji su poklonili sate i sate pomažući našim pacijentima, kazao je ravnatelj Štimac.


U društvu Snježane Juričić, pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo i Biljane Stanković, koordinatorice volontera i socijalne radnice, ravnatelj KBC-a Davor Štimac podijelio je diplome zaslužnim volonterima. Diplome su primili Petar Častek, Milan Korkut, Sonja Gorjan, Neli Prebilić, Marina Valenčić Vještica, Ivana Hrelih, Vesna Grabar, Đurđica Krota i Karla Rogulj.


Volonterka i pjesnikinja Đurdica Krota zahvalila je na prijemu te rekla da ona nema materijalnih dobara, ali ima srce, te će svima pokloniti lijepu riječ jer će njezina knjiga pjesama uskoro ugledati svjetlo dana.