Matija Katalinić

KASTAV TE NEĆE ZABORAVITI: Sportska dvorana imenovana po preminulom mladom košarkašu

Srđan Brajčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Želim također zahvaliti i svima vama koji ste nesebično bili uz Matiju kad je bilo najteže. Želim vam zahvaliti na pruženoj toplini, na svakom poljupcu, zagrljaju i osmijehu koji ste dali Matiji i meni – kazala je Dijana Brnčić koja je posebno pozdravila i Matijin razred Medicinske škole.



KASTAV – Školska sportska dvorana u Kastvu i službeno je ponijela ime Matije Katalinića, mladog kastavskog košarkaša i velikog borca koji je ovog proljeća izgubio bitku s teškom bolešću. Matija je u životu imao puno istinskih prijatelja koji su u njemu prepoznali ljudsku dobrotu i snažan sportski duh, što svjedoči i velik broj mladih koji se okupio ispred sportske dvorane na ceremoniji njezinog preimenovanja u »Matija Katalinić«.


Unatoč teškoj bolesti, Matija je svima ostao u sjećanju kao vedar i optimističan mladi sportaš koji je pred kraj poslao snažnu sportsku i ljudsku poruku – da se treba boriti do kraja. Njegova zadnja poruka upravo je bila: »Živite život, volite život!«.


A spomen-ploču »Školska sportska dvorana Matija Katalinić Kastav« otkrila je njegova majka Dijana Brnčić koja je uputila brojne zahvale, a posebno je pozdravila djecu koja su boravila s Matijom u bolnici, dijeleći tako njegovu sudbinu.




Majka Dijana kazala je da je Matija htio biti uzor mladima, a to je postao tijekom svoje hrabre borbe s bolešću.



– Želim također zahvaliti i svima vama koji ste nesebično bili uz Matiju kad je bilo najteže. Želim vam zahvaliti na pruženoj toplini, na svakom poljupcu, zagrljaju i osmijehu koji ste dali Matiji i meni – kazala je Dijana Brnčić koja je posebno pozdravila i Matijin razred Medicinske škole.


– Današnji dan u Kastvu protekao je onako kako je Matija najviše volio – sunčano, sportska borilišta bila su puna opuštene djece, bez obaveza. To je upravo ono što nas je Matija učio, da volimo život i da uživamo u životu – poručio je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac koji je ilustrirao da je Matija zračio snažnom pozitivnom energijom koja je okupljala ljude, što su prepoznali svi u Kastvu, pa nije čudno da su škole, klubovi i prijatelji zajedno pokrenuli akciju da kastavska sportska dvorana ponese njegovo ime.


Matijina majka Dijana Brnčić poželjela je još na kraju da mladi sportaši u kastavskoj sportskoj dvorani ne daju 100 posto, već 110 posto sebe i da u tome uživaju, što je bio i Matijin moto u životu.