Najavljena brojna događanja

KARNEVAL U Rijeku stiže 5.200 maškarica

Jakov Kršovnik

Lanjsku povorku, tradicionalno, otvorile su male mažoretkinje / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Lanjsku povorku, tradicionalno, otvorile su male mažoretkinje / Snimio Damir ŠKOMRLJ

U subotu se očekuje lijepo vrijeme, a spreman je odličan provod za sudionike i gledatelje. Najmlađi još od 1997. imaju svoj maškarani dan, a ove godine stiže 70 grupa



RIJEKA  Dječja karnevalska povorka, koncert Joška Čagalja u Ex port Delti, Humanitarna osma noć krinolina na botelu Marina ove subote, 8. veljače, nastavljaju mnoga maškarana događanja za vrijeme Riječkog karnevala.


Dječja karnevalska povorka, u svom 24. izdanju, krenut će u 13 sati s Rive, preko Trga Republike Hrvatske i Korza do Jelačićeva trga i na kraju stići u Ex port Deltu.


Prijavljeno je 70 grupa, a očekuje se više od 5.200 djece, najviše iz Rijeke i PGŽ-a, no i iz drugih dijelova Hrvatske – Like, Zagreba, Istre te Preserja, Slovenije. Svi će prijenos moći pratiti na službenoj internetskoj stranici karnevala, kao i na Kanalu Ri.




Karnevalske zabave u Ex port Delti počinju ove subote s Jolinim koncertom, a potom na Valentinovo zaljubljenima pjeva Prljavo kazalište. Dan kasnije najavljen je Carnival DJ session s britanskom duom »Slam« te gošćom iz Galwaya kao riječkim EPK partnerima.


U petak 21. veljače sviraju Koktelsi, a 22. veljače zabava je garantirana uz Vesnu Pisarović i grupu Vigor. Na finalu, 23. veljače, nakon Međunarodne karnevalske povorke svirat će domaći zabavni bendovi.


Karte su već u pretprodaji i mogu se kupiti u Dallas Music Shopu, karnevalskoj kućici na Korzu ili na ulazu na dan koncerta. Koncerte organizira agencija »Promocija« u suradnji s TZ-om grada Rijeke.


Veselo će biti i na botelu Marina, počevši od Noći krinolina, humanitarnog bala čiji sav prihod ide Savjetovalištu i skloništu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji Udruge U.Z.O.R. Svakoga petka na Marini su maškarani tanci, a nedjeljom je zabava rezervirana za male maškarice.


Na konferenciji za novinare brojna su događanja najavili Ines Boban-Štiglić iz TZ-a grada Rijeke, Iva Sušlić, predstavnica agencije Promocija te Andrej Kušeta, predstavnik botela Marina.


– U subotu očekujemo lijepo vrijeme i odličan provod za sudionike i gledatelje. Djeca su budućnost Riječkog karnevala te još od 1997. imaju svoj posebni maškarani dan. Ove godine imamo pet pozornica i pet voditelja, na Trgu Republike Hrvatske (Ivana Perić), Korzu (Davor Jurkotić), ispred Gradske knjižnice (Nina Dukić-Srok), na Jelačićevu trgu (Maja Stepančić) i u zgradi Ex port Delte (Valerio Benčić). Duž rute organizirali smo oslikavanje lica za sve one koji budu htjeli upotpuniti svoju masku. Program drugih događanja je zaista bogat, uključili su se i HNK Ivana pl. Zajca s programom Kazališni vrtuljak, Hrvatski kulturni dom na Sušaku s Danima smijeha, a maškarane se zabave organiziraju i u domu na Pašcu te domu na Zametu, kazala je Boban-Štiglić.