25. izdanje "Pul Kaštela"

KAMO DANAS? Pođite do Trsata u šetnju, a evo i zašto

Sanja Gašpert

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



RIJEKA Klub prijatelja Grada Trsata organizira već dvadeset i petu godinu za redom izložbu likovnih radova na otvorenom – Pul Kaštela, a ova jubilarna održava se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Turističke zajednice Grada Rijeke te EPK2020.


Izložba se, kao i svake godine, održava na prostoru od Frankopanskog trga duž ulice Petra Zrinskog te u području u krugu Trsatske gradine i župnog ureda sv. Jurja, a potrajat će do 20 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada ispred Mira Junaka na prostoru Trsatske gradine te zabavni glazbeni program.



Na svečanosti otvorenja jutros su nastupili Gradska glazba Trsat, Prve riječke mažoretkinje i dječji zborovi Mali Riječani i Morčići.




Ove godine, zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima, omogućene su znatno bogatije nagrade za sudionike. Klub prijatelja Trsata nagrađuje najbolji rad akademskog autora s tri tisuće kuna, a nagrade za studente Akademije primijenjenih umjetnosti su 1.200, 800 i 500 kuna. Pored izlaganja svojih radova, studentima će biti omogućeno i sudjelovanje u Ex tempore dijelu izložbe, a za sve sudionike predviđena je novčana nagrada. Amaterski radovi nagrađuju se s tri novčane nagrade od po 1.500, tisuću i 500 kuna, dok će se u zasebnoj kategoriji nagraditi i najbolji učenički rad, za učenike osnovnih škola.




snimio Vedran KARUZA


snimio Vedran KARUZA



snimio Vedran KARUZA


snimio Vedran KARUZA