Thalasso N°1

Jedan od najvećih francuskih turoperatora stiže u Hrvatsku: Prvi avioni na Krk slijeću u travnju

Biljana Savić

Thalasso N°1 bavi se segmentom SPA, wellness i zdravstevnih programa, a prvi charter let za Krk najavljen je za 13. travnja. Njime bi na Kvarner francuski turisti trebali dolaziti sve do listopada



RIJEKA Iako su već sada vrlo visoko na ljestvici ukupnih dolazaka, posebno u Rijeci, Francuzi bi od travnja trebali dolaziti u još značajnijem broju na Kvarner. Svoj dolazak u Hrvatsku najavljuje jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja u segmentu SPA, wellness i zdravstevnih programa Thalasso N°1. Prvi charter za Krk najavljen je za 13. travnja, a letovi bi trebali trajati sve do listopada.


Daljnje širenje


Thalasso N°1 razvio je osobito bogatu produkciju na Kanarskim otocima, Italiji, Grčkoj, Tunisu, Maroku…, a od ove godine bit će prisutni i na Kvarneru, za početak na Lošinju i objektima grupacije Jadranka. Vijest dobiva na težini uzme li se u obzir činjenica da je Thalasso N°1 jedan od rijetkih francuskih visokokvalitetnih turoperatora koji još uvijek nema razvijenu produkciju u Hrvatskoj, a vlasnici koji su ujedno vlasnici i jakog branda Ovoyages, nakon Kvarnera u sljedećim godinama najavljuju i daljnje širenje na ostale hrvatske regije.


Prepreka još brojnijim dolascima Francuza u proteklim godinama bile su nedostatne zračne linije, no uskoro će i ovaj nedostatak biti otklonjen.




Kako doznajemo od direktorice HTZ-a Francuske Danijele Mihalić Đurica, uz charter letove Ovoyagesa i Thalassa Thalasso N°1 koji će preko Zračne luke Rijeka od sredine travnja do listopada vlastitim charterima dovoditi goste iz Francuske, u najavi su i novi redovni letovi iz Francuske.


Osim uvođenja novih letova za Split i Dubrovnik, tradicionalno najpopularnijih regija francuskih gostiju u Hrvatskoj, od svibnja se uvodi i nova redovna zračna linija iz Nantesa za Pulu što će zasigurno u sljedećim godinama uz već postojeće linije označiti daljnji porast dolazaka francuskih gostiju i u Istru, Kvarner, odnosno na sjever i kontinent zemlje.


– Dolaskom Ovoyagesa i Thalasso N°1 u regiju Kvarner definitivno se otvaraju nove mogućnosti za dolaske s potentnog francuskog tržišta koje je posljednjih godina u stalnom porastu. U 2017. u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista, što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijuna noćenja što je porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu. Vesele i ostvarena povećanja u razdobljima pred i posezone te u regijama u kojima dosad Francuzi nisu bili prisutni u velikom broju.


Thalasso No 1


Thalasso No 1



Francuzi su spremni i žele upoznati sve hrvatske regije, fascinirani su nevjerojatnim prirodnim ljepotama, hrvatskom kultunom baštinom, čistim plažama, a ponekad ni sami nisu svjesni da se većina hrvatskih gradova nalazi na niti dva sata leta iz Francuske, što je nerijetko manje nego koliko im treba da posjete neki grad u Francuskoj, ističe Danijela Mihalić Đurica.


Veliki potencijal


Spomenuti programi i proširenje aktivnosti francuskih subjekata za 2018. na hrvatskom tržištu bili su predmet razgovora direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića za vrijeme njegovog nedavnog boravka u Parizu.


– Naš je cilj značajniji iskorak na tržištu Francuske, jer je riječ o zemlji koja predstavlja veliki potencijal za hrvatske destinacije, i to upravo u razdobljima pred i posezone, što je jedan od naših ključnih ciljeva. Tu je i segment strateškog značaja za naše regije kao što su Istra i Kvarner, koje pored tradicionalnih emitivnih autotržišta poput Njemačke, Austrije, Italije ili Slovenije, sada mogu napraviti značajnije iskorake i na nešto udaljenijim tržištima poput Francuske, ističe Kristjan Staničić.