Svečanost

JEDINSTVENA PROMOCIJA Eurowingsov avion jača brend Kvarnera

Andrea Bralić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Eurowingsov zrakoplov će uz brojne ostale destinacije, prometovati i na zimskoj liniji Dusseldorf-Rijeka-Dusseldorf svakog četvrtka i nedjelje do kraja ožujka



RIJEKA Na jačanju pozicioniranja Hrvatske kao aviodestinacije vrijedno rade i u Primorskoj-goranskoj županiji, pa je tako jučer u Zračnoj luci Rijeka svečanim vodenim slavolukom dočekan zrakoplov A320 kompanije Eurowings iz Dusseldorfa koji na jedinstven način promovira regiju Kvarner u Europi i svijetu. Naime, na ovaj su zrakoplov prije nekoliko dana postavljene velike promotivne naljepnice Kvarnera, što predstavlja značajan model promocije regije u svim destinacijama koje će ovaj, sada »kvarnerski« zrakoplov, posjetiti u narednih godinu dana. Naime, on je samo u proteklih tjedan dana posjetio Gran Canare, Budmipeštu, Zurich, London, Hamburg, Dresden, Lanzarote, Prištinu, Berlin, Manchester, Newcastle, Rim, Muenchen, Napoli, Bilbao, Barcelonu, Stuttgart i konačno Rijeku!


Eurowingsov zrakoplov će uz brojne ostale destinacije, prometovati i na zimskoj liniji Dusseldorf-Rijeka-Dusseldorf svakog četvrtka i nedjelje do kraja ožujka, a za isti let se mogu nabaviti karte već po cijeni od svega 19,99 eura.


Ovaj promotivni projekt rezultat je aktivnosti koje provodi Zračna luka Rijeka u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, a s ciljem turističkog razvoja i povećanja prepoznatljivosti brenda Kvarner u Europi i svijetu. Upravo prepoznatljivost regije predstavlja jedan od ključnih faktora prilikom odluka aviokompanija o uvođenju novih linija, stoga se u promociju ulažu značajna financijska sredstva. U ovoj godini u usluge promocije regije putem zračnih prijevoznika Zračna luka Rijeka uložila je gotovo 3 milijuna kuna vlastitih sredstava, te je uloženo još gotovo 4 milijuna kuna sredstava udruženih od strane HTZ-a, TZ Kvarnera, PGŽ-a i ostalih jedinica lokalne samouprave na području PGŽ-a.




Treba naglasiti da se kroz udruženo oglašavanje na Kvarneru uložilo oko 25 milijuna kuna u dovođenje letova u Zračnu luku Rijeka, a upravo ovakvi projekti su temelj daljnjeg rasta i razvoja ove zračne luke koja je u protekloj sezoni ostvarila najveći postotni rast prometa putnika od svih zračnih luka u Hrvatskoj, a daljnji porast se očekuje i u nadolazećoj 2019. godini.