Mali salon

Izložba radova polaznika radionica Vijeća mladih “Rikard Benčić”

Hina

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Godišnja izložba Vijeća mladih »Rikard Benčić«, koje okuplja djecu kreativce, otvorena je u ponedjeljak u galeriji Malom salonu u Rijeci.


 Vijeće mladih »Rikard Benčić« jest okvir za neslužbenu izobrazbu kroz istraživanje, rad, igru i druženje djece osnovnoškolskog uzrasta. Posvećeno je kulturno-umjetničkom odgoju djece, a okuplja djecu koja provode jedan vikend na mjesec u cjelodnevnim aktivnostima uz mentore.


 Svrha je projekta upoznati djecu s različitim oblicima umjetnosti, uključiti ih u rad kulturnih ustanova, poučiti ih o povijesti Rijeke te u njima potaknuti zanimanje za prošlost kao osnovu za razmišljanje o budućnosti grada.




 Teme se razlikuju iz mjeseca u mjesec, a prate npr. različite umjetničke izraze ili aktualne događaja vezane uz kulturu u gradu. Radionice se, kad to uvjeti dopuštaju, održavaju na terenu u autentičnom okruženju. Protekle godine održano je 11 radionica s 30 polaznika i 26 suradnika.


 Na izložbi su predstavljeni radovi polaznika, od filma i fotografija, do oslikanih majica i maštovitih maski nastalih u sklopu radionice »Novi karneval«, a polaznici jazz radionice predstavili su se svirkom nakon njezina otvorenja.


 Projekt Vijeća mladih »Rikard Benčić« nastao je u suradnji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i kanadske fondacije Musagetes.