'Diverzija' u Malom salonu

Izložba Snježane Margitić u čast poginulim pripadnicima postrojbe SJP Ajkula

Sandy Uran

Izložbu se može razgledati do 3. lipnja / Snimio Marko GRACIN

Izložbu se može razgledati do 3. lipnja / Snimio Marko GRACIN

Izložba Diverzija posvećena je pripadnicima Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula, dobrovoljcima koji su dio svoga ratnog puta proveli na Velebitu šibani oštrom planinskom prirodom, zimom, kišom, vjetrom i teškim ratnim vremenima. A najljepša mi je slika koja predstavlja Proljeće, rekla je Margitić



RIJEKA  Povodom obilježavanja 27 godišnjice postojanja postrojbe SJP »Ajkula«, u čast poginulim suborcima u vrijeme Domovinskog rata, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula u Malom salonu organizirala je izložbu naslovljenu »Diverzija« autorice Snježane Margitić.


Ovom prigodom prisutnima se obratio predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula Perica Prpić kazavši kako su ovom izložbom realizirali diverziju u svijetu umjetnosti u sklopu projekt Rijeka EPK 2020.


Ovom prigodom pozdravio je članove obitelji poginulih branitelja, ratne vojne invalide i suborce te se zahvalio autorici što je prepoznala njihovu ratnu muku i pretočila je u slike.




Ravnatelj riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Slaven Tolj kazao je kako su radovi Snježane Margitić odlični, dok je u ime Grada Rijeke Nikola Ivaniš čestitao na ideji a pohvale je u ime Županije uputio i predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić.


Prof. Theo de Canziani istaknuo je autoričinu energiju i emocije koje su prisutne na platnu, dok se sama autorica zahvalila svima koji su je podržali.


Margitić je o izložbi kazala: – Izložba Diverzija posvećena je pripadnicima Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula, dobrovoljcima koji su dio svoga ratnog puta proveli na Velebitu šibani oštrom planinskom prirodom, zimom, kišom, vjetrom i teškim ratnim vremenima. A najljepša mi je slika koja predstavlja Proljeće.


Izložbu je otvorio zapovjednik SJP »Ajkula« Marinko Marjanović kazavši kako je počašćen ovom izložbom i prekrasnim slikama. Inauguraciji izložbe nazočio je i ratni zapovjednik SJP Ajkula i načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar.


Snježana Margitić rođena je u Rijeci 1970. godine. Živi i radi u Kraljevici. Majka je troje djece. Slikarstvom se počela baviti početkom 2000. godine.


Izložbu se može razgledati do 3. lipnja.