Riječki zeleni tjedan

Izložba ‘Oblikovanje otvorenih prostora u Rijeci’ u Malom salonu

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Riječ je o izložbi učeničkih i studentskih radova. Radovi prikazuju  krajobrazno oblikovanje parka Podpinjol u KBC Rijeka koje su oblikovali studenti Studija krajobrazne arhitekture s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Design&Build multisenzoričkog vrta Učeničkog doma Podmurvice koju su uredili studenti Studija krajobrazne arhitekture s College of built enviroments University of Washington i student Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Mate Rupić



RIJEKA »Oblikovanje otvorenih prostora u Rijeci« naziv je izložbe koja je danas otvorena u Malom salonu na Korzu  u sklopu manifestacije Riječki zeleni tjedan.


Riječ je o izložbi učeničkih i studentskih radova. Radovi prikazuju  krajobrazno oblikovanje parka Podpinjol u KBC Rijeka koje su oblikovali studenti Studija krajobrazne arhitekture s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Design&Build multisenzoričkog vrta Učeničkog doma Podmurvice koju su uredili studenti Studija krajobrazne arhitekture s College of built enviroments University of Washington i student Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Mate Rupić.


Riječki zeleni tjedan organizira Grad Rijeka u sklopu manifestacije EU GREEN WEEK koju od 21. do 26. svibnja provodi Europska komisija s naglaskom na temu »Zeleni gradovi za zeleniju budućnost«, a izložba u Malom salonu može se razgledati do 25. svibnja.




Izložba prikazuje realiziran i moguće relaiziran projekt, a kako je rečeno na otvorenju, ideje za budući park KBC-a potekle su od četiri skupine studenata Agronomskog fakulteta. Realizacija projekta očekuje se do jeseni.