"Most 2016."

Izložba Fotokluba Rijeka: Najbolji “Viseći most” Lare Dežulović

Sanja Gašpert

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Prvo mjesto pripalo je Lari Dežulović za »Viseći most«, drugo Nenadu Martiću za fotografiju »Pod mostom mladosti«, a treće Ivani Diklić za fotografiju »Grad u nama«. Također, pohvaljene su fotografije Lee Vukić, Petre Markač i Siniše Uštulice



RIJEKA U Galeriji Principij jučer je, u sklopu programa obilježavanja Dana sv. Vida, otvorena izložba »Most 2016.«, u organizaciji Fotokluba Rijeka koji svake godine za blagdan gradskog patrona  priređuje izložbu fotografija na temu grada.


S obzirom da je prošlogodišnja tema natječaja kojim su se tražile fotografije za ovu tradicionalnu izložbu bila jako dobro prihvaćena, Fotoklub Rijeka i ove je godine za temu natječaja odabrao – most.


Ove godine na natječaj se prijavilo 78 autora s 370 fotografija.




Žiri je radio u sastavu Branka Arh, kustosica i povjesničarka umjetnosti, Vanja Tataj, viša stručna suradnica za djelatnost novi mediji u Odjelu za kulturu Grada Rijeke i profesorica likovne umjetnosti te Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke. Nakon višednevnog pregledavanja fotografija žiri je odabrao 46 fotografija za izložbu.


Na sinoćnjem svečanom otvorenju izložbe proglašeni su najbolji, kojima su dodijeljene nagrade. Prvo mjesto pripalo je Lari Dežulović za »Viseći most«, drugo Nenadu Martiću za fotografiju »Pod mostom mladosti«, a treće Ivani Diklić za fotografiju »Grad u nama«. Također, pohvaljene su fotografije Lee Vukić, Petre Markač i Siniše Uštulice.


Izložba ostaje otvorena do 21. lipnja, a može se razgledati radnim danima od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.