Rijeka

Izbori za vijeća mjesnih odbora za točno mjesec dana

Sanja Gašpert

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Izbori za vijeća mjesnih odbora održat će se u nedjelju, 2. prosinca. Sjedište izbornog povjerenstva je Korzo 16. Prema obavijesti Grada Rijeke, obrasce za podnošenje kandidacijskih lista političke stranke i nezavisni kandidati mogu preuzeti u Izbornom povjerenstvu, a dostupni su i na web portalu Grada Rijeke (www.rijeka.hr).


Predloženi kandidati na listi, očitovanje o prihvaćanju kandidature mogu ovjeriti u Izbornom povjerenstvu svakodnevno do 12. studenog ili kod javnog bilježnika uz predočenje važeće osobne iskaznice. Na dan predaje lista kandidata, u ponedjeljak, 12. studenog, Izborno povjerenstvo dežurat će od 10 do 24 sata. Informacije vezane uz provođenje izbora mogu se dobiti na brojeve telefona 209-568, 209-569, fax. 209-537, e-mail: [email protected].


Podsjetimo, izbori su raspisani za članove vijeća za 34 mjesna odbora u Rijeci. Posljednji redovni izbori za VMO održani su 19. listopada 2014. godine. Nakon četverogodišnjeg mandata dosadašnjih vijeća, ovo su novi redovni izbori za članove Vijeća MO-a. Odluku o raspisivanju novih izbora za VMO donijelo je Gradsko vijeće Grada Rijeke 25. listopada i ta je Odluka stupila na snagu 29. listopada.