Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
9. prosinca 2019.
Stožer civilne zaštite

Iritirajući smrad s Marišćine uznemirava ljude i ugrožava kvalitetu života stanovnika

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 31. kolovoz 2018. u 15:35 2018-08-31T15:35:16+02:00

Općina Viškovo angažirat će sve svoje stručne službe i radna tijela u postupku rješavanja ovog problema za osiguranje kvalitete života svojih mještana

VIŠKOVO Hitno se u petak sastao Stožer civilne zaštite Općine Viškovo, a na poziv načelnika stožera, zamjenika Općinske načelnice Općine Viškovo Denisa Mladenića.

Sastanak je sazvan zbog uznemirenosti i ugroze stanovništva Viškova, posebno naselja Marčelji, Sroki i Kosi, intenzivnim, iritirajućim smradom-emisijama nepoznatog sastava koji se širi sa područja ŽCGO Marišćina.

Zbog stalnih prijava mještana koji žive i svakodnevno borave u okolici Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina te neposrednog opažanja službenika stručnih službi Općine Viškovo i kontinuirani osjet intenzivno neugodnih mirisa, razgovaralo se o mogućnostima, aktivnostima i mjerama da se ugroza kvalitete življenja stavi pod nadzor te su tom prilikom doneseni sljedeći zaključci:

Traže dodatna mjerenja

Subjektivni osjet smrada koji se širi sa područja ŽCGO Marišćina svojim intenzitetom uznemirava ljude i ugrožava kvalitetu života stanovništva naselja Marčelji, Sroki i Kosi.

Zatražit će se od nadležnih institucija, inspekcija i stručnih službi dodatna mjerenja, eventualno utvrđivanje specifičnih parametara, te analizu kvalitete zraka u ŽCGO i u zahvaćenim naseljima kao i nadzor ukupnih tehnoloških procesa koji se provode u ŽCGO nad svim kategorijama otpada.

Angažirati sve službe

Stožer Civilne zaštite Općine Viškovo o ovim zaključcima obavijestiti će DUZS Rijeka i Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Općina Viškovo angažirat će sve svoje stručne službe i radna tijela u postupku rješavanja ovog problema za osiguranje kvalitete života svojih mještana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.