Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ured na Martinkovcu

Infobip u Rijeci planira zaposliti još 40 ICT stručnjaka

Infobip u Rijeci planira zaposliti još 40 ICT stručnjaka
Infobip u Rijeci planira zaposliti još 40 ICT stručnjaka
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2018. u 10:58 2018-12-05T10:58:45+01:00

Infobip je globalna ICT tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike. Portfelj čine profesionalna rješenja za obradu i dostavu SMS i voice poruka, telefonskih poziva, push notifikacija, e-maila te poruka putem popularnih messaging aplikacija. Riječki je ured njhov 60. ured u svijetu

RIJEKA Na Martinkovcu u Rijeci Infobip, hrvatska tehnološka kompanija, ali i veliki globalni ICT igrač otvorio je svoj ured. Riječki je ured 60. ured koji je Infobip otvorio u svijetu. Infobip je globalna ICT tvrtka koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike.

Portfelj čine profesionalna rješenja za obradu i dostavu SMS i voice poruka, telefonskih poziva, push notifikacija, e-maila te poruka putem popularnih messaging aplikacija. Uz urede u Vodnjanu, Londonu, Zagrebu, Buenos Airesu, Sao Paulu, Istanbulu, Kuala Lumpuru, Bangkoku, Vancouveru, Dubaiju, Beogradu, Johannesburgu, Nairobiju, Lagosu, Moskvi, Mumbaiju te uredima u Latinskoj Americi i Dalekom istoku, napokon se i Rijeka našla na ovoj značajnoj listi svjetskih ICT gradova. U svojim uredima diljem svijeta Infobip zapošljava 1.400 djelatnika.

U Rijeci je trenutačno zaposleno 40 stručnjaka koji razvijaju visoko tehnološka komunikacijska rješenja, a do kraja 2019. planira se zaposliti još 40 ICT stručnjaka na Martinkovcu.

Silvio Kutić, CEO Infobipa, istaknuo je da otvaranjem novih radnih mjesta Infobip može mladima pružiti priliku za rast i razvoj u Hrvatskoj, koji svojim radom mogu utjecati na oblikovanje svijeta komunikacija.

Uz nova radna mjesta u Rijeci najavio je i dodatnih 600 radnih mjesta koje će Infobip iduće godine otvoriti diljem svijeta.
Planovi tvrtke su da 2019. godine dodatno želi ojačati strateško pozicioniranje i mogućnost stvaranja novih inovacija. Tako je jedna od strateških inicijativa ove tvrtke i suradnja s fakultetima jer na taj način želi kroz projekte, ali i zaposlenje, omogućiti mladim ljudima da postanu dio svjetske digitalne ekonomije. Na otvorenju su bili predstavnici Sveučilišta u Rijeci, odnosno Tehničkog fakulteta i Odjela za informatiku, te i Veleučilišta u Rijeci - odjel telematika.

Marko Filipović, zamjenik riječkog gradonačelnika, pozdravio je otvaranje novih radnim mjesta u ICT sektoru u Rijeci, a prigodne riječi uputio je i Paolo Palminteri Generalni konzul Italije u Rijeci.

Infobip je dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga, a surađuje s više od 200.000 klijenata kao i s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama, UBER-a, Taxifya, ali i globalnim kompanijama poput Virgin Recordsa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.