Maltretiranje

Incident na liniji za Bakar: Stariji učenici spriječili ulazak mlađih u bus, intervenirala i policija

Ingrid Šestan Kučić

Ilustracija arhiva NL

Ilustracija arhiva NL

Na autobusnoj liniji 26 kroz Bakar učenici viših razreda Pomorske škole su se zatvorili u autobus te nisu dopustili ukrcaj  vozaču i učenicima nižih razreda



RIJEKA  Na autobusnoj liniji 26 koja prolazi kroz Bakar i koju koriste učenici Pomorske škole Bakar jučer je došlo do manjeg incidenta zbog čega je ravnatelj škole Gordan Papeš pozvao policiju, a problem su izazvali učenici viših razreda te škole koji su se zatvorili u autobus te nisu dopustili ukrcaj u autobus učenicima nižih razreda. Prema priopćenju PU primorsko-goranske, učenici u autobus nisu htjeli pustiti ni vozača.


– Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka zaprimili su jučer oko 13.10 dojavu iz srednje škole u Bakru zbog problema vozača autobusa koji prevozi učenike navedene škole (vrata autobusa su bila zatvorena  kada je htio ući u autobus). Dolaskom policijskog službenika na mjesto događaja nisu utvrđeni elementi za policijsko postupanje – stoji u priopćenju.


U Autotroleju, pak, kažu kako je tijekom navedenog zastoja došlo i do oštećenja unutrašnjosti autobusa.




– Iz Pomorske škole na mjesto događaja pozvana je policija te je autobus  nakon policijske intervencije  i razgovora s učenicima krenuo s kašnjenjem, odnosno u 14 sati. Prema informacijama s kojima raspolažemo, riječ je o učenicima starijih razreda koji nisu dopuštali ukrcaj učenika prvih razreda. Tijekom navedenog zastoja oštećena je unutrašnjost autobusa, odnosno razbijeno jedno stropno rasvjetno svjetlo  –poručuju iz Autotroleja.


Sam ravnatelj, pak, ističe kako se radilo o benignoj situaciji, no pozvao je policiju stoga što je na početku školske godine htio poslati poruku i policiji i Autotroleju.


– Mi se u školi trudimo da učenike učimo odgovornom ponašanju. Htio sam im poslati poruku da moraju snositi odgovornost za svoje ponašanje u društvu. S Autotrolejom se godinama dopisujemo, održavamo sastanke i iako ne mogu reći da se nismo pomakli, ipak nije ostvaren željeni napredak. Vozači koji voze naše učenike moraju biti i odgajatelji. Godinama tražim da se stavi videonadzor u autobuse, ali uzaludno. U našoj školi nema incidentnih situacija, a za ono što se događa izvan škole ne možemo odgovarati – ističe Papeš.