Pomoć u zbrinjavanju novorođenčadi

Ina donirala 200.000 kuna KBC-u Rijeka

Hina

Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Sandro Dessardo / Snimio Silvano JEŽINA

Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Sandro Dessardo / Snimio Silvano JEŽINA

Donirani novac je namijenjen nabavi sustava za transport vitalno ugrožene novorođenčadi



RIJEKA Ina je Kliničkom bolničkom centru Rijeka donirala 200.000 kuna za nabavu sustava za transport vitalno ugrožene novorođenčadi, izvijestili su u četvrtak iz te naftne kompanije.


Zavod za intenzivno liječenje novorođenčadi i djece Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka zbrinjava kritično bolesnu i životno ugroženu novorođenčad iz triju županija.


Transport vitalno ugroženog novorođenčeta predstavlja situaciju s visokom razinom rizika u kojoj je od presudne važnosti postojanje adekvatnog sustava za podršku vitalnim funkcijama.




S obzirom na mobilnost, nova oprema se uklapa u ukupni infrastrukturni koncept nove bolnice za majku i dijete koja se početkom 2019. počinje graditi na Sušaku.


»Područja u kojima Ina posluje za nas imaju poseban značaj te se trudimo sudjelovati u brojnim projektima od važnosti za lokalne zajednice i na taj način dodatno unaprijediti kvalitetu života.


Uz nabavu modularnog sustava za transport kritično bolesne novorođenčadi, do sada smo riječki KBC pomogli opremiti i s inkubatorom, klimatizacijskim uređajima i C-luk uređajem«, kazao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.


Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Sandro Dessardo zahvalio je na donaciji, istaknuvši kako vrijednim donacijama pomažu u njihovim naporima da najmlađim pacijentima pruže najbolju moguću skrb.


Najnovija donacija nastavak je dugogodišnje suradnje s bolnicom u Rijeci, a uz riječki KBC, Ina će u ovoj godini opremiti osam bolnica. U posljednjih deset godina, Ina je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5,6 milijuna kuna, navode u priopćenju iz naftne kompanije Ine.