Kampanja

IZNENAĐENJE IZ AUTOTROLEJA Od 16. svibnja na snazi izmjene u javnom gradskom prijevozu

Marinko Glavan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN



RIJEKA Od utorka, 16. svibnja na snagu stupaju nove, niže cijene pojedinačnih putnih karata na linijama Autotroleja, koje korisnici usluge javnoga gradskog prijevoza kupuju putem svojih Gradskih kartica na validatorima u autobusima, objavio je javni gradski prijevoznik. Povoljnije karte dio su Autotrolejeve kampanje za povećanje popularnosti Gradskih kartica, bilo da je riječ o DC RCC prepaid, companion ili kreditnim karticama.


Cijena karte za jednu zonu, plaćene Gradskom karticom u busu tako će, umjesto trenutačnih 7,75 kuna, iznositi 7 kuna, za dvije zone umjesto 10,50 kuna, karta će stajati 9,50 kuna, dok će karta za tri zone iznositi 11,70 kuna, umjesto dosadašnjih 13 kuna. Karta za četiri zone, od 16. svibnja stajat će 13,50 kuna, umjesto sadašnjih 15 kuna.


– Riječ je o smanjenju cijena koje će samu Gradsku karticu učiniti još zanimljivijom korisnicima javnoga gradskog prijevoza te posebice onim korisnicima koji su istu koristili kao elektronički novčanik s obzirom na to da će im vožnja javnim gradskim prijevozom biti još isplativija. Na kartici je dovoljno imati uplaćen određeni novčani iznos ili odobrena sredstva te prilikom ulaska u autobus na validatoru odabrati željenu zonu putovanja i samo prisloniti karticu – poručuju iz Autotroleja.




Istoga dana, 16. svibnja, Autotrolej uvodi još jednu novost u javni gradski prijevoz putnika – ukida se pravilo o korištenju putne karte za putovanje samo u jednom smjeru. To znači da putnici, bilo da koriste kartice kupljene na validatoru, kod vozača autobusa ili na kiosku, mogu koristiti istu karticu za vožnju u oba smjera, do isteka vremenskog ograničenja karte.


– Drugim riječima, potrebno je samo voditi računa o vremenskom ograničenju korištenja kartice, a korisnik sada može s jednom kupljenom ili poništenom karticom, obaviti vožnju u oba smjera. Primjerice, za putovanje od kuće do centra grada te za povratak prema kući.


Potrebno je samo, kako je već navedeno, voditi računa o vremenskom ograničenju korištenja kartice koje se nije mijenjalo. Tako je vremensko ograničenje za jednu zonu 60 minuta, dvije zone 70 minuta, tri zone 90 minuta i četiri zone 130 minuta – objašnjavaju iz Autotroleja.