Planinarski pohod

IZBORNA NASTAVA PLANINARENJA Riječki gimnazijalci krenuli na Risnjak da vide Kvarner

Marinko Krmpotić

Riječki gimnazijalci prije polaska prema vrhu Risnjaka / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Riječki gimnazijalci prije polaska prema vrhu Risnjaka / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

U pratnji učenika bili su prof. Toni Žitko, Marina Plišić i Hrvoje Grafelnik, a prof. Žitko koji je osmislio vannastavnu aktivnost planinarenja napominje kako je uspon na Risnjak već šesti planinarski pohod u tijelku ove školske godine, ujedno i prvi dvodnevni



PLATAK Pedeset i četiri učenika drugih razreda Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke prispjelo je jučer u poslijepodnevnim satima do Vilja, jednog od odredišta za uspon na Risnjak.


Odatle su krenuli prema vrhu ove planine s koje se pruža prekrasan pogled na Kvarner. Riječki gimnazijalci na vrh Risnjaka uputili su se u okviru izborne nastave planinarenja koja se realizira u okviru nastave tjelesne i zdravstvene kulture.


U pratnji učenika bili su prof. Toni Žitko, Marina Plišić i Hrvoje Grafelnik, a prof. Žitko koji je osmislio vannastavnu aktivnost planinarenja napominje kako je uspon na Risnjak već šesti planinarski pohod u tijelku ove školske godine, ujedno i prvi dvodnevni:




– Uz uspon prema Risnjaku i na sam vrh te planine svi će učenici biti sudionici jedne pokazne vježbe i prespavati će u planinarskom domu pod Risnjakom – najavio je prof. Žitko, a uz sve to riječka mladost očekuje i dobru zabavu, što nam je potvrdila jedna od sudionica, Ema Frank, koja je ove godine bila na svim planinarskim pohodima riječkih gimnazijalaca.


– Planinarenje sam kao vannastavnu aktivnost odabrali radi ekipe i dobrog provoda i nisam pogiješila. U ovoj školskoj godini već sam bila na pet uspona (Snježnik, Učka, Guslica…), a na vrhu Risnjaka još nisam bila i jedva čekam da krenemo – rekla je Ema tren prije nego su krenuli put masiva Risnjaka.