Sportska manifestacija

»I ja ću biti olimpijac«: U nedjelju na Kantridi 480 mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Biljana Savić

Arhiva NL

Arhiva NL

U nedjelju će na gradskom natjecanju sudjelovati 480 mališana iz dječjih vrtića Sušak, Turnić, Zamet i Mali princ, a pobjednici gradskog natjecanja sudjelovat će na županijskom natjecanju koje će biti održano u subotu, 13. svibnja



RIJEKA Tradicionalni Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke bit će održan u nedjelju, 7. svibnja u 9.30 sati, na stadionu Kantrida pod motom »I ja ću biti olimpijac«.


U nedjelju će na gradskom natjecanju sudjelovati 480 mališana iz dječjih vrtića Sušak, Turnić, Zamet i Mali princ, a pobjednici gradskog natjecanja sudjelovat će na županijskom natjecanju koje će biti održano u subotu, 13. svibnja. Naime, gradsko i županijsko natjecanje prethode Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Hrvatske, a natjecanje na svim razinama obuhvaća natjecanja u trčanju, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, malom nogometu za djevojčice i malom nogometu za dječake.


Organizatori ove sportske manifestacije u Rijeci su Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz suglasnost, potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke. Na državnoj razini organizator je Hrvatski olimpijski odbor. koji je već šesnaesti put organizirao ovo sportsko natjecanje dječjih vrtića pod nazivom Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske, s ciljem upoznavanja djece s osnovnim sastavnicama olimpijskih igara i približavanju olimpijskih vrijednosti, ali i potaknuti mališane na druženje i zdrav život.




Ovu manifestaciju podržava i Klub riječkih olimpijaca, a olimpijada vrtića održava se uz financijsku pomoć sponzora i donatora: Udruge nogometnih sudaca, Udruge atletskih sudaca, Udruge UMKI, Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke te Ureda Grada Rijeke. U slučaju lošeg vremena priredba će biti odgođena.