Obilježavanje mjeseca različitosti

Humanitarna utrka »Tri, 4, sad« 28. travnja u Kastvu

Andrej Petrak



KASTAV Udruga Eduri i SRK Rika pozivaju sve trkače i trkačice, rekreativce i rekreativke da se u subotu, 28. travnja pridruže utrci »Tri, 4, sad«, što se održava u sklopu obilježavanja mjeseca različitosti. Cilj je obilježiti mjesec različitosti, djelovati proaktivno, poticati volonterski rad, zdraviji način života, sportski duh i empatiju građana.


Start i cilj bit će na kastavskoj Fortici, odakle će sve krenuti u 10 sati. Staza dužine od oko 5,5 kilometara vodi od Fortice kroz kastavski stari grad prema Crekvini i dalje makadamom do Zvirića, gdje je i okret pa se zatim istim putem vraća natrag. Prijave su otvorene do petka, 27. travnja, u 12 sati putem internetskog obrasca na stranici rika.hr/tri-4-sad/. Oni koji zakasne moći će isto učiniti i na sam dan utrke, na startu od 8.30 do 9.45 sati.


Startnina iznosi simboličnih 20 kuna, plaća se na samom startu, a iznos ide u dobrotvorne svrhe, za djecu s posebnim potrebama, pa tko želi može dati i više. Osigurane su nagrade za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji, zahvaljujući tvrtki Decathlon Hrvatska.




Utrke za djecu startaju oko 11 sati i za njih nije potrebna prijava ni startnina. Očekuju ih i raznoliki sadržaji za slobodnu igru, koji će biti postavljeni na Fortici.