Tradiconalno fotkanje

Humanitarna fotoakcija u Cukarikafeu: Smiješak! za socijalno ugrožene obitelji

Ivana Kocijan

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA I ove će godine, već tradicionalno, u Cukarikafeu biti održana humanitarna fotoakcija Smiješak! Riječ je o humanitarnoj akciji koja se već šest godina zaredom održava na istom mjestu, u isto vrijeme, s istom svrhom – kako bi se pomoglo onima kojima pomoć najviše treba. Ovogodišnji Smiješak! na rasporedu je ove nedjelje. Iza fotoaparata, kompjutera i printera tog će se dana naći: Dalibora Bijelić, Vladimir Mudrovčić, Karlo Čargonja, Ivan Vranjić, Aleksandra Đorđić, Viktor Pravdica, Barbara Tursan Mišić, Tomislav Mišić, Martina Perković, Nataša Slavić i Sanda Hunjak. Od 9 ujutro pa sve do 20 sati, izrađivati će se fotografije, printati na licu mjesta, uokviravati u vesele okviriće, veseliti se i širiti pozitivnu energiju.


Smiješak! je ove godine udružio snage s udrugom Šarolija i odlučio pomoći djeci socijalno ugroženih obitelji.


– »Moje mjesto pod suncem« je program udruge Šarolija i Centra za kulturu dijaloga koji je osmišljen kako bi djeci lošijeg socio-ekonomskog položaja osiguralo poticajno okruženje u kojem bi imali priliku sudjelovati u aktivnostima koje im njihovi roditelji u ovoj životnoj fazi nisu u mogućnosti pružiti. Stvaranjem mjesta gdje se uvažava individualnost svakog djeteta, kroz neformalno učenje, ciljane, osmišljene aktivnosti i osiguravanjem emocionalne i socijalne podrške, postiže se stvarna prilika za promjenu dotadašnjih nepovoljnih životnih okolnosti, prevenirajući daljnji transgeneracijski prijenos siromaštva, objašnjavaju organizatori.




Svi oni koji budu došli na Smiješak! moći će odabrati i drveni okvir u koji će moći smjestiti fotografiju i pokloniti je najmilijima.