Sve za našu djecu

Humanitarna akcija za dječju onkologiju počela prodajnom foto izložbom karnevala

Andrej Petrak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

Kulminacija akcije bit će koncertni spektakl 4. svibnja, na Korzu, a humanitarni broj 060 9009 već je aktivan



RIJEKA Humanitarna udruga Riječko srce danas pokreće drugo izdanje velike humanitarne akcije »Sve za našu djecu«, koja će ove godine biti održana za pomoć riječkoj dječjoj onkologiji. Kulminacija akcije bit će koncertni spektakl 4. svibnja na Korzu na kojem će nastupiti, Jole, Miroslav Škoro, Colonia, Alen Vitasović, Maja Šuput, Damir Kedžo, Alen Nižetić, Denis&Denis, Mia Negovetić uz druga poznata imena riječke i hrvatske glazbene scene. Humanitarni koncert bit će izravno prenošen na programu Kanala Ri i drugih regionalnih tv postaja u Hrvatskoj, kao i na Radio Rijeci, a ostvarena je suradnja s HRT-om te brojnim drugim medijskim kućama.


Dok traje koncert, bit će otvoren call centar u restoranu Municipium, gdje će se na humanitarni telefon 060 9009 javljati brojna dobro poznata lica iz svijeta glazbe, filma, sporta, gospodarstva i politike. Uoči koncerta, 29. travnja bit će održana cjelodnevna rukometna fešta. Na turniru će nastupiti niz mladih ekipa, a sve će kulminirati večernjom All star utakmicom, na kojoj će svoj obol akciji dati proslavljeni rukometaši i zlatni olimpijci, poput Mirze Džombe, Ivana Balića, Valtera Matoševića i brojnih drugi.


Prva popratna manifestacija krenula je još jučer, zahvaljujući Foto Kurtiju, koji je sav prihod sa svoje humanitarne prodajne izložbe fotografija »Nasmiješena lica Riječkog karnevala 2017.«. otvorene na gradskim panoima na Korzu, namijenio za akciju Riječkog srca »Sve za našu djecu«.




– U dogovoru s KBC-om Rijeka i Ministarstvom zdravstva, sav prihod ovogodišnje akcije »Sve za našu djecu« namijenjen je odjelu dječje hematologije i onkologije, gdje ćemo urediti čekaonicu i igraonicu za male pacijente i njihove roditelje, i to po sistemu »ključ u ruke«. U akciju se već uključio jako velik broj ljudi, generalni pokrovitelj nam je Grad Rijeka, a podržavaju nas, među ostalim, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Rijeke, Foto Kurti, tvrtka Promocija i Restoran Municipium. Potrudit ćemo se doći do što većeg broja sponzora kako bi akcija uspjela, a nadamo se i podršci te donacijama građana ovog kraja, koji su već toliko puta dokazali da imaju veliko srce, objašnjava predsjednik Riječkog srca Dalibor Horvat-Hoky.


Najavljuje da će ubrzo u javnost biti puštena i himna akcije »Sve za našu djecu« u izvedbi Mie Negovetić i En Facea. Na otvaranju izložbe fotografija »Nasmiješena lica Riječkog karnevala«, akciju »Sve za našu djecu« podržali su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti. Humanitarni broj 060 9009 već je aktivan i svatko tko želi podržati akciju uređenja igraonice na dječjoj onkologiji može to učiniti pozivom za pet kuna bez PDV-a.