Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
21. siječnja 2020.
Viškovo

'Hrvatska za djecu' sufinancira projekt 'Dvorište po mjeri djeteta'

Dječji vrtić Viškovo – uređen multifunkcionalni prostor za poticanje senzornog razvoja / Snimio Vedran KARUZA
Dječji vrtić Viškovo – uređen multifunkcionalni prostor za poticanje senzornog razvoja / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2018. u 11:44 2018-11-08T11:44:20+01:00

Dječji vrtić Viškovo jedini provodi integraciju djece s teškoćama u razvoju, a takav program dodatno pojačava potrebu za kvalitetno osmišljenim vanjskim i unutarnjim prostorom

VIŠKOVO Zaklada »Hrvatska za djecu« iz Zagreba odobrila je sufinanciranje projekta Dječjeg vrtića Viškovo »Dvorište po mjeri djeteta«, koji je u kolovozu ove godine prijavljen na Javni poziv Zaklade.

Naime, Dječji vrtić Viškovo, čiji je osnivač Općina Viškovo i koja u 14 odgojno obrazovnih skupina obuhvaća ukupno 261 djece rane i predškolske dobi, jedini je vrtić na području Viškova koji provodi integraciju djece s teškoćama u razvoju.

Ovakav program dodatno pojačava potrebu za kvalitetno osmišljenim vanjskim i unutarnjim prostorom koji će djeci polaznicima omogućiti kvalitetne uvjete za rast i razvoj.

Svrha projekta »Dvorište po mjeri djeteta« je podizanje kvalitete života djece kroz opremanje i svakodnevno korištenje multifunkcionalnog vanjskog prostora dvorišta za slobodan pokret, poticanje razvoja te spontanu igru na svježem zraku. Projekt je u cijelosti odobren u vrijednosti od 199.565,48 kuna, od čega Zaklada »Hrvatska za djecu« sudjeluje s iznosom od 96.848,92 kuna, a Dječji vrtić Viškovo iz vlastitih sredstava osigurat će 102.716,56 kuna. Osiguranim sredstvima za projekt predviđa se nabava različitih sprava za dvorište Dječjeg vrtića Viškovo te obavljanje pripremnih i završnih građevinskih radova za njihovo postavljanje, a svečanost otvaranja prostora planira za travanj 2019. godine.

Također, Dječjem vrtiću Viškovo je Zaklada »Hrvatska za djecu« u lipnju ove godine odobrila sufinanciranje projekta pod nazivom »Pokret, osjet, igra« u vrijednosti od 45.132,62 kuna, pri čemu Zaklada sudjeluje u projektu s 22.333,84 kuna, a Dječji vrtić Viškovo s 22.798,75 kuna. Tim se sredstvima uredila dvorana Dječjeg vrtića u multifunkcionalni prostor za poticanje senzornog razvoja. Svečanost otvaranja ovog prostora planirana je za kraj studenoga ove godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.