Koronavirus u Hrvatskoj

Hrvati pohrlili u trgovine i počistili police, ni Rijeka nije iznimka. Prazne se dućani…

Portal Novilist.hr

Foto Marija Trcol

Foto Marija Trcol



RIJEKA Nakon što je u Hrvatskoj danas potvrđen prvi slučaj koronavirusa, videosnimke i fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je u zemlji zavladala prava panika.


Na Facebooku i Twitteru nizaju se prizori polica u trgovačkim centrima koje su doslovno oputošene. Nadležne institucije i stručnjaci šalju umirujuće poruke, ali ljudi su se, izgleda odlučili osigurati.


Iznimka nije ni Rijeka, gdje se u trgovinama kupovalo sve do čega se moglo doći, od brašna, mlijeka, kave, šećera, ulja pa do majoneze. Neki su trgovački centri držali i prigodne akcije ovih odjednom najtraženijih artikala.




Sve što je bilo na akciji je, sudeći po snimakama, odmah danas i rasprodano.


Porasla je i online kupovina i u nekim online trgovinama ona je otežana.



“Unatrag nekoliko dana bilježimo povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici.


Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni”, naveli su iz Konzuma za RTL.Dodaju:


“Konzum, kojem je sigurnost i zdravlje kupaca i zaposlenika na prvom mjestu, poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama te naputcima Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Svjetske zdravstvene organizacije.


Provodimo pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima te smo pripremili i edukacijsku uputu za sve naše zaposlenike.”