Živi zid

Hoće li itko odgovarati zbog kašnjenja rotora Martinkovac?

Ljiljana Hlača

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Županijska organizacija Živog zida u svojem je priopćenju ukazala na problem izgradnje rotora Martinkovac koji je već odavno trebao biti gotov, a koji se gradi skoro godinu dana. Probijen je i drugi rok završetka projekta, a kraj radova se ne nazire.


– Gradilište je u takvom stanju da se diže konstantna prašina koja smeta vozačima, lokalnom stanovništvu i poslovnim subjektima, smatra Jadranka Horvat. Promet se obavlja traljavo i od neovlaštenih osoba koje dodatno čine nervozu i povećavaju gužvu i prometni zastoj.


Posebice to dolazi do izražaja i dodatno otežava prometovanje zbog zatvorenog izlaza Matulji, navela je Horvat. U stranci propituju i glavni razlog kašnjenja – neriješene imovinsko-pravne odnose – budući da su oni preduvjet za izdavanje građevinske dozvole.




Živi zid osudio je i »tišinu« nadležnih institucija, struke i drugih političkih stranaka u Rijeci, koje do sada uopće nisu reagirale na tijek izvedbe ove investicije o čijim se detaljima ništa zna. Kao ni to hoće li tko odgovarati za probijanje silnih rokova.


U priopćenju se apelira nanadležne da se zakonskim aktima propiše izgradnja svih budućih autobusnih čekaonica jer se iz one koja je napravljena na Martinkovcu već sada vidi da dimenzijama neće zadovoljavati, ali i to da se semafori na Diračju iznad riječke obilaznice naštimaju tako da se omogućava bolja protočnost vozila te na taj način smanje gužve.