Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Alternative nemaju

foto HRT izbacio MMSU iz Malog salona, izložbeni prostor nakon 70 godina zatvara vrata

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2019. u 21:30 2019-07-23T21:30:00+02:00

HRT navodno ima kratak vremenski period kako bi prostor preuredili i prenamijenili ga u studio za praćenje programa Europske prijestolnice kulture

RIJEKA Riječki Mali salon nakon što je 70 godina služio kao izložbeni prostor i jedan od prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, zatvara svoja vrata, barem za ovu svrhu.

„Prije mjesec i pol dana dobili smo obavijest od vlasnika prostora, Hrvatske radiotelevizije o otkazu o zakupu prostora i rečeno nam je kako imamo tri mjeseca da se iselimo iz prostora. Održali smo sastanak s ravnateljem Poslovne jedinice Programa HRT-a, Renatom Kunićem na kojem smo tražili produljenje roka ili dogovor da prostor koristimo zajednički, međutim nismo uspjeli naći zajednički jezik.

Oni navodno imaju kratak vremenski period kako bi prostor preuredili i prenamijenili ga u studio za praćenje programa Europske prijestolnice kulture“, ističe opunomoćenik ravnatelja MMSU, Ivo Matulić koji je dodao kako im je jasno rečeno kako im prostor neće biti vraćen na korištenje ni nakon što se projekt Europske prijestolnice kulture završi.

Ono što ističe kao dodatni problem vezano uz otkaz prostora je nemogućnost održavanja tri planirane izložbe koje su do kraja ove godine trebale biti postavljene u Malom salonu i to kao dio predprograma Europske prijestolnice kulture.

„Alternativu za ovaj prostor za sada nemamo, a brine nas i činjenica kako smo prostor Malog salona koristili i kao svojevrsni depo umjetnina, budući da u novoj zgradi u kompleksu Benčić nemamo dovoljno mjesta“, završio je Matulić.

K237VK01

K237VK02

K237VK03

K237VK04

K237VK05

K237VK07

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.