Ususret sjednici Gradskog vijeća

HNS protiv Energa: Naši vijećnici neće podržati objedinjeno izvješće o radu komunalnih društava u Rijeci za 2015.

P. N.

Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Budući da je predviđeno objedinjeno glasanje o izvješću o radu za 2015. za sva gradska komunalna i trgovačka društva, isključivo zbog poslovne politike KD Energo gradski vijećnici HNS-a neće podržati ovo izvješće



RIJEKA HNS-ovi zastupnici u Gradskom vijeću Rijeke najavili su da na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća neće podržati objedinjeno izvješće o radu komunalnih društava u Rijeci za 2015.


Naime, HNS ne podržava trenutnu poslovnu politiku KD Energo. “Budući da uprava Energa nastavlja provoditi poslovnu politiku na štetu korisnika usluga toplinarstva,  koja se najbolje očituje u visinama računa centralnog grijanja u našem gradu, nismo u mogućnosti korigirati svoje dosadašnje stavove”, ističe HNS u svom priopćenju.


Također, budući da je predviđeno objedinjeno glasanje o izvješću o radu za 2015. za sva gradska komunalna i trgovačka društva, isključivo zbog poslovne politike KD Energo gradski vijećnici HNS-a neće podržati ovo izvješće, piše u priopćenju.




U slučaju da Gradsko vijeće glasuje za zasebno izvješće o radu svakog komunalnog i trgovačkog društva za 2015., HNS-ovi gradski vijećnici podržat će sva izvješća osim izvješća o poslovanju Energa, piše u priopćenju riječkog HNS-a.